Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΗΠΑ: Αναβολή στους αγώνες μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από προπονητή

ΗΠΑ: Αναβολή στους αγώνες μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από προπονητή
youtube

Η ποδοσφαιρική δράση στο NWSL μπαίνει στην… άκρη, λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε στις ΗΠΑ, μετά από καταγγελίες αθλητριών για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά από τον προπονητή τους.

Η “μεγάλη” κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ δεν θα έχει δράση αυτό το σαββατοκύριακο, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε. Η αναβολή του πρωταθλήματος του NWSL έγινε μετά τις καταγγελίες αθλητριών για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά από τον προπονητή τους.

Η North Carolina Courage απέλυσε την Πέμπτη (30.20.2021) τον προπονητή Πολ Ρίλεϊ, χαρακτηρίζοντας «πολύ σοβαρές καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά».

Πριν την απόλυση του 58χρονου Άγγλου προπονητή, ο ιστότοπος «The Athletic» έκανε αναφορά για τη συμπεριφορά του Ρίλεϊ που εκτείνεται σε πολλές ομάδες και πρωταθλήματα από το 2010. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν παίκτριες της ομάδας, τις παρενοχλούσε σεξουαλικά και εξανάγκασε μία εξ αυτών να κάνει σεξ μαζί του.

«Ο Πολ Ρίλεϊ απολύθηκε αμέσως, μετά τους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο σύλλογος, στηρίζει τις παίκτριες, οι οποίες έκαναν τις καταγγελίες και τις συγχαίρουμε που μοιράστηκαν με θάρρος τις ιστορίες τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Έχοντας αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ρίλεϊ, η Αμερικανίδα διεθνής, Αλεξ Μόργκαν, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς των παικτριών και είπε ότι προσπάθησε να τις βοηθήσει να καταθέσουν μια αναφορά στην διοργανώτρια αρχή. «Είμαι αηδιασμένη και έχω πάρα πολλές σκέψεις να μοιρασθώ αυτήν την στιγμή. Συμπέρασμα: Προστατέψτε τις παίκτριες σας. Κάντε ό,τι είναι σωστό, NWSL», έγραψε η Μόργκαν σε ανάρτηση της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρίλεϊ αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις