Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έντονες αντιδράσεις από αθλητές στην Τουρκία! Ζητάνε τη διακοπή των πρωταθλημάτων

Κορονοϊός: Έντονες αντιδράσεις από αθλητές στην Τουρκία! Ζητάνε τη διακοπή των πρωταθλημάτων
ΦΩΤΟ Intime

Οι μπασκετμπολίστες Μπόμπι Ντίξον και Ζακ Όγκαστ εξέφρασαν την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του τουρκικών Αρχών να συνεχιστούν κανονικά οι αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα, παρά τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη κατά του κορονοϊού.

Έντονες αντιδράσεις έχει φέρει ανάμεσα στους ξένους αθλητές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Τουρκίας, η απόφαση να συνεχίζει κανονικά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, παρά την έξαρση του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη και το γεγονός ότι παντού λαμβάνονται μέτρα προστασίας, με αναβολές και διακόπη των αθλητικών γεγονότων.

Ο Μπόμπι Ντίξον, Αμερικανός με τουρκικό διαβατήριο που αγωνίζεται στη Φενέρμπαχτσε, συγκεκριμένα αντέδρασε ασκώντας κριτική  στη διοργανώτρια αρχή με ανάρτησή του στην οποία έγραψε: “Άρα, όλες οι λίγκες του κόσμου έχουν αναβληθεί, όμως το πρωτάθλημα Τουρκίας αρνείται να κάνει το ίδιο; Η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό. Κάντε αυτό που πρέπει! Δεν αξίζει το ρίσκο”.

Στο ίδιο πνεύμα και η ανάρτηση του ομογενή Έλληνα σέντερ, Ζακ Όγκαστ, που αγωνίζεται στη Γαλατάσαραϊ, ο οποίος έδειξε να απορεί με τις αποφάσεις που παίρνονται στη γειτονική μας χώρα.

“Πώς γίνεται όλες οι χώρες και όλα τα πρωταθλήματα να έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης με την διακοπή της δράσης κι όχι η Τουρκία;» έγραψε αρχικά και προσέθεσε λίγο αργότερα:

“Περιμένουν από εμάς να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι αύριο εν μέσω πανδημίας. Μας ζητούν να ρισκάρουμε όχι μόνο τη δική μας υγεία, αλλά και της οικογένειάς μας”.

Θυμίζουμε πως μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει επιβεβαιώσει επίσημα μόλις δύο κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, αλλά ο φόβος ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά περισσότερα είναι έντονος.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις