Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Λε Γκρε: Οι δηλώσεις για Ζιντάν και οι σεξιστικές συμπεριφορές τον τελείωσαν από την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδία της Γαλλίας

Λε Γκρε: Οι δηλώσεις για Ζιντάν και οι σεξιστικές συμπεριφορές τον τελείωσαν από την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδία της Γαλλίας
Reuters

Το… έφαγε το κεφάλι του ο Νοέλ Λε Γκρε. Ο 81χρονος αποχώρησε από την προεδρία της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου μετά από έκτακτη εκτελεστική επιτροπή, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και τις μαρτυρίες για υποτιθέμενη σεξιστική συμπεριφορά.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο Νοέλ Λε Γκρε αποχώρησε από την προεδρία της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, με τον Φιλίπ Ντιαλό (μέλος της εκτελεστικής επιτροπής) να αναλαμβάνει προσωρινά τη θέση ως επικεφαλής του FFF (η θητεία του έληγε το 2024).

Παρά τη συγγνώμη που ζήτησε, οι υποτιμητικές δηλώσεις που έκανε στο RMC για τον Ζινεντίν Ζιντάν, προκάλεσαν πολλές αγανακτισμένες αντιδράσεις, και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της δυσαρέσκειας που υπήρχε.

Είχε προηγηθεί η υποτιθέμενη σεξιστική συμπεριφορά του, ειδικά με πρώην υπαλλήλους, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του ελέγχου.

Αποδοκιμάζονται οι δηλώσεις Λε Γκρε για τον Ζινεντίν Ζιντάν – Εμπαπέ, Σισέ και Ρεάλ Μαδρίτης πήραν θέση

Τα συμπεράσματα του ελέγχου που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Αθλητισμού αναμένονται στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά τα πρώτα στοιχεία έχουν ήδη διαρρεύσει. Όπως αποκαλύφθηκε «αρκετές γυναίκες» είχαν «καταγγείλει τη στάση του Νοέλ Λε Γκρε απέναντί τους», κάτι που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιόφωνο, ένα πρώην στέλεχος «έδειξε στους επιθεωρητές γραπτά μηνύματα και μηνύματα WhatsApp» τα οποία «σίγουρα δεν είναι παράνομα αλλά εγείρουν ερωτήματα δεδομένης της ιεραρχικής σύνδεσης».

Σε αυτό το εκρηκτικό πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι η FFF «αξίζει να έχει έναν πρόεδρο στο ύψος που επιτρέπει να δώσει μια καλή εικόνα του γαλλικού ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Η υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουεντά-Καστερά, είχε ήδη πει πολύ σκληρά λόγια για τον Λε Γκρε τη Δευτέρα. Σε συνέντευξη Τύπου, είχε καλέσει την ομοσπονδία να «αναλάβει την ευθύνη».

Όπως είναι γνωστό όμως η πολιτική εξουσία δεν μπορεί να αποπέμψει τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, καθώς η FIFA είναι πολύ αυστηρή για την ανεξαρτησία των ομοσπονδιών μελών της. Η συνάντηση όμως της εκτελεστικής επιτροπής που έγινε την Τετάρτη (11.01) στην έδρα της Ομοσπονδίας στο Παρίσι, σφράγισε το “φινάλέ” του από την προεδρία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις