Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Λίβερπουλ: Η απίστευτη σύμπτωση με τον Παναθηναϊκό και τον Στίβεν Τζέραρντ

Λίβερπουλ: Η απίστευτη σύμπτωση με τον Παναθηναϊκό και τον Στίβεν Τζέραρντ

Μία απίστευτη σύμπτωση που περιλαμβάνει τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λίβερπουλ και τον Στίβεν Τζέραρντ σημειώθηκε το σαββατοκύριακο (21-22.5.2022), καθώς συνέβησαν τα ίδια γεγονότα και είχαν την ίδια κατάληξη στο Κύπελλο Ελλάδας και στο πρωτάθλημα Αγγλίας.

Πιο συγκεκριμένα, το 2014 η Λίβερπουλ έχασε το πρωτάθλημα με το περίφημο «Gerrard Slip», τη στιγμή δηλαδή που γλίστρησε ο Στίβεν Τζέραρντ στον αγώνα με την Τσέλσι και οι «Κόκκινοι» δεν κατάφεραν ούτε τότε να κερδίσουν τον τίτλο που έλειπε για 24 χρόνια – τότε – από την τροπαιοθήκη τους, τον οποίο πήρε η Μάντσεστερ Σίτι.

Όλα αυτά έγιναν στις 27 Απριλίου του 2014. Την αμέσως προηγούμενη ημέρα, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, όταν οι «Πράσινοι» κέρδισαν με 4-1 στο ΟΑΚΑ και κατέκτησαν το 18ο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Οκτώ χρόνια μετά, στις 21 Μαΐου του 2022, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε τον 19ο τίτλο του. Σήμερα (22.5.2022), η Λίβερπουλ βρισκόταν έναν βαθμό μακριά από το πρωτάθλημα Αγγλίας, το οποίο διεκδίκησε και η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Κόκκινοι» χρειάζονταν νίκη στον αγώνα τους εναντίον της Γουλβς αλλά και απώλεια βαθμών των «Πολιτών» στον δικό τους αγώνα εναντίον της Άστον Βίλα.

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1117153684671086593

Το κοινό σημείο σε όλα αυτά; Ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος είναι ο προπονητής της Άστον Βίλα και έπρεπε να «κόψει» βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι για να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ, η ομάδα που έπαιξε σε όλη την καριέρα του και αποτελεί «σημαία» της.

Όμως, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε την Άστον Βίλα με 3-2 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας. Το οποίο σημαίνει πως την τελευταία φορά που η Λίβερπουλ έχανε ένα πρωτάθλημα με εμπλεκόμενο τον Στίβεν Τζέραρντ, είχε προηγηθεί την ακριβώς προηγούμενη ημέρα τελικός Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, με νικητές τους «Πράσινους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις