Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι: Το ενδεχόμενο που θέλει την ομάδα του Γκουαρντιόλα να υποβιβάζεται στην πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας

Μάντσεστερ Σίτι: Το ενδεχόμενο που θέλει την ομάδα του Γκουαρντιόλα να υποβιβάζεται στην πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας
reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι κινδυνεύει με αποβολή από την Premier League λόγω των οικονομικών παραβιάσεων από το 2009. Δημοσίευμα από την Αγγλία, όμως, αναφέρει ότι σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, η… επόμενη ημέρα μπορεί να την βρει σε πολύ χαμηλή κατηγορία.

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει κατηγορίες για πολλαπλές οικονομικές παραβάσεις (ψευδή στοιχεία σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών, καθώς και αποζημιώσεις που εκκρεμούν) μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η Premier League από το 2019 και αφορούσε για την περίοδο 2009-2018.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα παραπεμφθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου και σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες κατηγορίες επιβεβαιωθούν, μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με πολύ βαριές τιμωρίες, όπως αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα ή ακόμα και αποβολή.

Σε περίπτωση όμως που επιβληθεί στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα η ποινή της αποβολής, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, δεν είναι εγγυημένη η συμμετοχή των “πολιτών” στην English Football League!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο φορμάτ της EFL για τα πρωταθλήματα που έχει (την Championship, τη League One και τη League Two) περιλαμβάνει 72 ομάδες και δεν μπορεί να… βάλει κάποια παραπάνω.

Έτσι, η Telegraph αναφέρει πως σε περίπτωση που αποβληθεί η Μάντσεστερ Σίτι από την Premier League δεν θα έχει θέση σε αυτές τις κατηγορίες. Για τον πειθαρχικό κώδικα της Premier League είναι ανεξάρτητη η αποβολή από τον υποβιβασμό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις