Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαρία Σάκκαρη – Τερέζα Μαρτίνκοβα 2-0: Επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση στα ημιτελικά της Οστράβα

Μαρία Σάκκαρη – Τερέζα Μαρτίνκοβα 2-0: Επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση στα ημιτελικά της Οστράβα

Την πρόκριση της στα ημιτελικά του τουρνουά της Οστράβα πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν συνάντησε προβλήματα απέναντι στην Τερέζα Μαρτίνκοβα, επικρατώντας της Τσέχας με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ακόμα μία επιβλητική εμφάνιση και δεν άφησε περιθώρια στην Μαρτίνκοβα, κλείνοντας θέση στις “4” της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Σφιόντεκ-Ριμπάκινα.

Η Ελληνίδα πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση κι είναι έτοιμη να φτάσει μέχρι το τέλος στο τουρνουά της Οστράβα, φλερτάροντας με την είσοδο της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο αγώνας

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά, κάνοντας το break και φτάνοντας εύκολα στο 2-0 στα game. Η Τερέζα Μαρτίνκοβα άρχισε να ανεβάζει.. στροφές και -εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας- έφτασε τελικά και αυτή σε break σε κρίσιμο σημείο, κάνοντας το 5-5.

Παρά τη μεγάλη της προσπάθεια, η τενίστρια από την Τσεχία (Νο 61 στην παγκόσμια κατάταξη) δέχθηκε νέο “σπάσιμο” στο σερβίς της (6-5) και τελικά έχασε το πρώτο σετ με 7-5, μετά από 52 λεπτά αγώνα.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλο της στο δεύτερο σετ. Έκανε το μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ και διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος, κλείνοντας την αναμέτρηση με ακόμα ένα “μπρέικ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις