Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μάρκους Ράσφορντ: Αντιρατσιστική πορεία μπροστά από την τοιχογραφία του

Μάρκους Ράσφορντ: Αντιρατσιστική πορεία μπροστά από την τοιχογραφία του
Reuters

Συγκλονιστικές εικόνες στο Μάντσεστερ! Πορεία στήριξης για τον Μάρκους Ράσφορντ στο σημείο της τοιχογραφίας του, μετά το βανδαλισμό της αλλά και τα ρατσιστικά μηνύματα που δέχθηκε στα social media, μετά την αποτυχία του στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Euro 2020.

Η ρατσιστική ανοησία και παράλληλα το… θράσος που δίνει σε κάποιους η ανωνυμία των socia media, προκάλεσαν πριν από λίγα 24ωρα την ρατσιστική επίθεση εις βάρος των Μάρκους Ράσφορντ, Μπουκαγιό Σάκα και Τζέιντον Σάντσο, των παικτών δηλαδή που απέτυχαν να σκοράρουν στη διαδικασία των πέναλτι, στον τελικό του Euro 2020.

Click4more: «Εάν κακοποιείς κάποιον στα social media τότε δεν σε θέλουμε» το μήνυμα του Χάρι Κέιν

Ευτυχώς όμως, που η μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, σκέφτεται με υγιεί τρόπο. Το βράδυ της Τρίτης (13.07.2021) πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο σημείο της τοιχογραφίας με το πρόσωπο του Άγγλου επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλοντας να αφήσουν μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης στον 23χρονο, αλλά και να φωνάξουν συνθήματα υπέρ του.

Πολλοί εξ αυτών γονάτισαν εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη στήριξη προς το κίνημα «Black Lives Matter», κρατώντας και σχετικά πλακάτ.

Θυμίσουμε ότι τη συγκεκριμένη τοιχογραφία τη βανδάλισαν, με ρατσιστικά μηνύματα, ενώ υπήρχαν και ρατσιστικά μηνύματα κατά του Τζέισον Σάντσο.

Βλέποντας τις συγκεκριμένος εικόνες, ο Άγγλος φορ ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη στο πρόσωπό του, με μήνυμα του στο Twitter

 

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις