Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Μάχη” με την κατάθλιψη για το παιδί “θαύμα” του παγκόσμιου τένις

“Μάχη” με την κατάθλιψη για το παιδί “θαύμα” του παγκόσμιου τένις
ΦΩΤΟ Reuters

Η Κόκο Γκάουφ έκλεισε πριν λίγες ημέρες τα 16 της χρόνια, όμως έχει προλάβει να ζήσει μοναδικές στιγμές ως αθλήτρια του τένις, οι οποίες φαίνεται ότι την οδήγησαν και στην κατάθλιψη.

Η Αμερικανίδα τενίστρια θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο του γυναικείου τένις και ήδη βρίσκεται στο top50 της παγκόσμιας κατάταξης, γεγονός όμως που την ανάγκασε να δώσει και μία “μάχη” με την κατάθλιψη σε πολύ μικρή ηλικία, όπως παραδέχθηκε η ίδια.

Απέκλεισε τη Βένους η 15χρονη Γκάουφ (video)

«Για περίπου ένα χρόνο ήμουν πραγματικά καταθλιπτική. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για μένα μέχρι τώρα. Ήμουν μπερδεμένη και σκεφτόμουν αν αυτό το ήθελα εγώ ή το έκανα για τους άλλους. Χρειάστηκαν πολλές στιγμές να σκέφτομαι και να κλαίω. Βγήκα από αυτό πιο δυνατή και έμαθα τον εαυτό μου καλύτερα από ποτέ», τόνισε η Γκάουφ σε συνέντευξή της και εξήγησε: “Σε όλη μου τη ζωή, ήμουν πάντα η νεότερη που έκανε πράγματα. Φανταστείτε την πίεση ότι έπρεπε να τα κάνω όλα  καλά  και γρήγορα. Ακριβώς πριν από το Wimbledon, επιστρέφοντας πίσω στη σεζόν 2017-18, αγωνίστηκα να καταλάβω αν αυτό ήταν πραγματικά αυτό που ήθελα. Είχα πάντα τα αποτελέσματα, έτσι δεν ήταν το ζήτημα, απλά βρήκα τον εαυτό μου να μην απολαμβάνει αυτό που μου άρεσε. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αρχίσω να παίζω για τον εαυτό μου και όχι για άλλους ανθρώπους”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις