Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μήνυμα Τσιτσιπά για τον κορονοϊό! Έκανε retweet ο Μητσοτάκης (video)

Μήνυμα Τσιτσιπά για τον κορονοϊό! Έκανε retweet ο Μητσοτάκης (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε ένα video στα social media για να απευθυνθεί σε όλο τον κόσμο για τον κορονοϊό, το οποίο έφερε άμεσα και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τόνισε προς κάθε κατεύθυνση, ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και ο πρωθυπουργός έκανε retweet, γράφοντας: “Ευχαριστούμε Στέφανε! Είναι σημαντικό να συμβάλουμε όλοι, αναλογιζόμενοι ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας. Αλλά και για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες δίπλα μας”.

Κορονοϊός: Τέλος και το τένις! Ανακοίνωσε τη διακοπή η ATP

Το μήνυμα του Τσιτσιπά

«Θέλω να σας πω δύο κουβέντες για τον κορονοϊό. Εάν είστε νέοι και υγιείς και δεν ανησυχείτε για τον εαυτό σας αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσέχετε! Επειδή είναι πολύ μεταδοτικός, εάν νοσήσετε εσείς, θα κολλήσετε και άλλους. Τους γονείς σας, τους παππούδες σας ή έναν φίλο σας ο οποίος μπορεί να κολλήσει κάποιον που έχει επιβαρυμένη υγεία και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να κινδυνέψουν.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να σκεφτόμαστε “δεν με αφορά”. Μας αφορά όλους. Μόνο εάν προσέξουμε θα μειώσουμε τη διασπορά. Οπότε τι κάνουμε; Πλένουμε συνέχεια τα χέρια και όχι στα γρήγορα. Πλένετε τα χέρια σας και λέτε δύο φορές από μέσα σας το happy birthday to you.

Τόση ώρα παίρνει το σωστό πλύσιμο των χεριών. Και αν έχουμε το παραμικρό σύμπτωμα, εάν βήχουμε, εάν φτερνιζόμαστε, εάν έχουμε πυρετό, μένουμε μέσα ώστε να μην κολλήσουμε τους υπόλοιπους. Δεν σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας.

Δεν έχει σημασία εάν τα συμπτώματά σας είναι ελαφριά. Αν κολλήσετε έναν μεγαλύτερο σε ηλικία άνθρωπο ή έναν άνθρωπο με προβλήματα υγείας τους βάζετε σε κίνδυνο. Μην το κάνετε. Καθίστε σπίτι σας. Αυτά δεν τα λέω εγώ. Τα λένε οι ειδικοί. Και αυτούς μόνο πρέπει να ακούμε».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις