Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Αντιδράσεις για την εμφάνιση του Μόργκαν Φρίμαν – «Πουλημένος, έχει αίμα στα χέρια του»

Μουντιάλ 2022: Αντιδράσεις για την εμφάνιση του Μόργκαν Φρίμαν – «Πουλημένος, έχει αίμα στα χέρια του»
Φωτογραφία Reuters

«Πουλημένο» χαρακτηρίζουν τον Μόργκαν Φρίμαν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο, για την εμφάνισή του στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022, με πολλούς να γράφουν ότι «έχει αίμα στα χέρια του», καταδικάζοντας παράλληλα και τη διοργάνωση για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μόργκαν Φρίμαν εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στα social media, αφού ήδη η διοργάνωση έχει «καταδικαστεί» από μεγάλο μέρος του πλανήτη για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά τους 6.500 θανάτους εργατών τα τελευταία χρόνια.

Μερικοί, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να αποκαλέσουν τον Μόργκαν Φρίμαν «πράκτορα του Κατάρ», επειδή το 2010 είχε μπερδέψει τα λόγια του στην ομιλία του υπέρ της υποψηφιότητας των ΗΠΑ για τη φετινή διοργάνωση, δηλώνοντας τότε «συγγνώμη, ξέχασα μια σελίδα».

https://twitter.com/GrantWahl/status/1594342467662405632

«Δεν πίστευα ποτέ ότι ο Μόργκαν Φρίμαν θα ήθελε το όνομά του να συνδεθεί με αυτή τη διοργάνωση», έγραψε ένας χρήστης του Twitter για τον 85χρονο Οσκαρικό ηθοποιό. «Τελικά, το χρήμα μιλάει», έγραψε ένας άλλος και παράλληλα άλλοι ανέφεραν ότι «το ξέπλυμα χρημάτων μέσω του αθλητισμού καλά κρατεί».

Ο Μόργκαν Φρίμαν αφηγήθηκε, με τη χαρακτηριστική φωνή του, την τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, λέγοντας στους θεατές ότι «βρισκόμαστε όλοι εδώ ως μια μεγάλη φυλή».

Δείτε εδώ ολόκληρη την εμφάνιση του Μόργκαν Φρίμαν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022:

Ο Μόργκαν Φρίμαν είπε μεταξύ άλλων ότι «το ποδόσφαιρο μας ενώνει και αυτή είναι μια στιγμή που μπορεί να μείνει στον χρόνο».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις