Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Επεισόδια στο Βέλγιο μετά την ήττα από το Μαρόκο

Μουντιάλ 2022: Επεισόδια στο Βέλγιο μετά την ήττα από το Μαρόκο
ΦΩΤΟ Reuters

Το Βέλγιο έπεσε… θύμα έκπληξης στο παιχνίδι με το Μαρόκο και ηττήθηκε με 2-0 στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, γεγονός που φαίνεται ότι επηρέασε την κατάσταση και στους δρόμους των Βρυξελλών.

Με πολλούς Μαροκινούς να ζουν στην πρωτεύουσα του Βελγίου, δεν άργησε να υπάρξει ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, καθώς τα επεισόδια άρχισαν να ξεφεύγουν από ένα σημείο και μετά.

Τα video που δημοσιεύουν μάλιστα τα διεθνή MME, δείχνουν εικόνες χάους στις Βρυξέλλες, με σοβαρές καταστροφές και σε αυτοκίνητα και γύρω χώρους.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανέφερε ότι ταραχοποιοί έκαναν χρήση βεγγαλικών, έριχναν αντικείμενα και ορισμένοι οπλισμένοι με ξύλα, έβαλαν φωτιά σε δημόσιους δρόμους, καταστρέφοντας φωτεινούς σηματοδότες. «Ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε στο πρόσωπο από βεγγαλικά», σύμφωνα πάντα με την αστυνομία που στη συνέχεια αποφάσισε να επέμβει με οχήματα με κανόνια νερού και με χρήση δακρυγόνων.

Στην αστυνομική επέμβαση κινητοποιήθηκαν εκατό αστυνομικοί, που δέχθηκαν επίθεση με αντικείμενα. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους και φιλάθλους να αποφεύγουν ορισμένες περιοχές του κέντρου της πόλης. Οι σταθμοί του μετρό έκλεισαν και δρόμοι αποκλείστηκαν. «Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια του απογεύματος. Η αστυνομία έχει ήδη επέμβει αποφασιστικά. Γι’ αυτό συμβουλεύω να μην έρχονται φίλαθλοι στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τη δημόσια τάξη», αντέδρασε ο δήμαρχος Βρυξελλών Φιλίπ Κλος στο Twitter. «Έχω διατάξει την αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις των ταραχοποιών», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις