Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Η έκπληξη της Αυστραλίας, η επιβλητική Αργεντινή και το φινάλε θρίλερ που άφησε εκτός το Μεξικό

Μουντιάλ 2022: Η έκπληξη της Αυστραλίας, η επιβλητική Αργεντινή και το φινάλε θρίλερ που άφησε εκτός το Μεξικό

Ο τρίτος και ο τέταρτος όμιλος του Μουντιάλ 2022 έριξε αυλαία με την Αργεντινή και τη Γαλλία να τερματίζουν πρώτες και να μην “ανταμώνουν” στους “16” της διοργάνωσης. Το “θαύμα” της Αυστραλίας και το φινάλε θρίλερ στον τρίτο όμιλο με πρόκριση της Πολωνίας και αποκλεισμό του Μεξικό στις λεπτομέρειες.

Η τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου ήταν γεμάτη με συγκινήσεις στο Μουντιάλ 2022. Την αρχή έκανε η Αυστραλία, η οποία κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, επικράτησε της Δανίας με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τους “16”, στέλνοντας πρόωρα σπίτι τους ταλαντούχους Δανούς, αλλά και τους Τυνήσιους.

Η νίκη της Αυστραλίας προκάλεσε φρενίτιδα στους οπαδούς των Καγκουρό, οι οποίοι έκαναν τη νύχτα-μέρα στη χώρα τους από τους πανηγυρισμούς.

Οι Αφρικανοί έκαναν κι αυτή την υπέρβαση τους, επικρατώντας της αδιάφορης και με πολλές αλλαγές Γαλλίας με 1-0, ωστόσο η νίκη της Αυστραλίας τους έκοψε τα φτερά.

Η τελική βαθμολογία του τρίτου τετάρτου ομίλου:

1) Γαλλία 6
2) Αυστραλία 6
3) Τυνησία 4
4) Δανία 1

Ο τρίτος όμιλος είχε ένα φινάλε θρίλερ. Η Αργεντινή προκρίθηκε ως πρώτη στους “16” της διοργάνωσης και θα συναντήσει την Αυστραλία, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Πολωνίας.

Το δεύτερο εισιτήριο, όμως, για τη νοκ άουτ φάση κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τους Πολωνούς να παίρνουν την πρόκριση, καθώς υπερείχαν των Μεξικανών στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (2-2/2-3).

Στα τελευταία λεπτά των δύο αγώνων, η αγωνία “χτύπησε” κόκκινο και κανείς δεν γνώριζε που θα καταλήξει το δεύτερο εισιτήριο. Το Αργεντινή – Πολωνία ολοκληρώθηκε, με τους Πολωνούς να περιμένουν το αποτέλεσμα του Σαουδική Αραβία – Μεξικό για να δουν αν θα προκριθούν.

Με το σκορ στο 0-2 υπέρ των Μεξικανών, Πολωνία και Μεξικό βρισκόντουσαν στην απόλυτη ισορροπία και η πρόκριση θα πήγαινε στους Πολωνούς, καθώς είχαν δεχθεί λιγότερες κάρτες!

Τελικά, ήρθε το γκολ της Σαουδικής Αραβίας (1-2) στις καθυστερήσεις για να βάλει “ταφόπλακα” στα όνειρα των Μεξικανών, οι οποίοι κυνηγούσαν το τρίτο γκολ για να πάρουν αυτή την πρόκριση, υπερέχοντας των Πολωνών στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου:

1) Αργεντινή 6
2) Πολωνία 4
3) Μεξικό 4
4) Σαουδική Αραβία 3

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις