Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Νέος σάλος πριν το Ιράν – ΗΠΑ με ερώτηση Ιρανού δημοσιογράφου σε αφροαμερικανό ποδοσφαιριστή

Μουντιάλ 2022: Νέος σάλος πριν το Ιράν – ΗΠΑ με ερώτηση Ιρανού δημοσιογράφου σε αφροαμερικανό ποδοσφαιριστή
ΦΩΤΟ Reuters

Το Ιράν θα αντιμετωπίσει σήμερα (29/11, 21:00, LIVE από το Newsit.gr) τις ΗΠΑ σε έναν “τελικό” πρόκρισης από το δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ 2022 και τα “αίματα” έχουν… ανάψει για τα καλά.

Μετά τις καταγγελίες στη FIFA, ο νέος σάλος προέκυψε από μία… επίθεση Ιρανού δημοσιογράφου στον Τάιλερ Άνταμς των ΗΠΑ, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Αφού αρχικά του ζήτησε να προφέρει σωστά το όνομα του Ιράν, στη συνέχεια τον ρώτησε πως αισθάνεται που εκπροσωπεί μία χώρα με τόσες πολλές διακρίσεις εις βάρος μαύρων ανθρώπων.

Ο Άνταμς ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του (είχε πει Αϊράν αντί για Ιράν) και ακολούθως έδωσε μία αξιοσημείωτη απάντηση, υποστηρίζοντας τα εξής: «Υπάρχουν διακρίσεις όπου και να πας. Ένα πράγμα που έμαθα, ειδικά στα χρόνια μου στο εξωτερικό που έπρεπε να ταιριάζω σε κουλτούρες είναι πως στις ΗΠΑ κάνουμε πρόοδο κάθε μέρα. Μεγάλωσα σε μία λευκή οικογένεια με προφανώς Αφροαμερικανικές καταβολές.

Έτσι πήρα πράγματα από διαφορετικές κουλτούρες και ήταν πιο εύκολο να τις καταλάβω. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να το κάνουν και φυσικά χρειάζεται χρόνο σε κάποιους να το καταλάβουν. Μέσα από την εκπαίδευση, η οποία είναι πολύ σημαντική. Όπως εσύ με δίδαξες πώς προφέρεται σωστά το όνομα της χώρας σου. Είναι μία εξελικτική διαδικασία».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις