Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Τα σενάρια στον όμιλο των Μέσι και Λεβαντόφσκι ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής

Μουντιάλ 2022: Τα σενάρια στον όμιλο των Μέσι και Λεβαντόφσκι ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής
Reuters

Δείτε πως διαμορφώνεται ο 3ος όμιλος του Μουντιάλ 2022, μετά τη νίκη της Πολωνίας του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι επί της Σαουδικής Αραβίας με 2-0, αλλά και την επικράτηση της Αργεντινής του Λιονέλ Μέσι επί του Μεξικού με 2-0.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι οδήγησε την Πολωνία στη νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας (2-0) αποτέλεσμα που ανέβασε την ομάδα στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου του Μουντιάλ 2022. Νίκη… ζωής πήρε και η Αργεντινή. Με τον Λιονέλ Μέσι για πρωταγωνιστή, η “αλμπισελέστε” πήρε το πρώτο της “τρίποντο” στο φετινό Μουντιάλ και έφτασε τους βαθμούς που έχει η Σαουδική Αραβία, έχοντας όμως αυτή τη στιγμή το… πλεονέκτημα, λόγω διαφοράς τερμάτων στους αγώνες του ομίλου.

Η τελευταία αγωνιστική μας δίνει ένα τρομερό φινάλε, αφού η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Πολωνία και η Σαουδική Αραβία το Μεξικό. Όλε ςοι ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης στους “16” του Μουντιάλ 2022.

Η Αργεντινή προκρίνεται με…

… νίκη επί της Πολωνίας, ενώ μπορεί να προκριθεί και με ισοπαλία, αρκεί να μην κερδίσει η Σαουδική Αραβία το Μεξικό, με την πρόκριση να παίζεται σε αυτή την περίπτωση στη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή η “αλμπισελέστε” είναι στο +1 και έχει πλεονέκτημα έναντι της Σαουδικής Αραβίας που είναι στο -1 και έναντι του Μεξικού που είναι τώρα στο -2.

Η Πολωνία προκρίνεται με…

… νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Αργεντινή. Σε περίπτωση ήττας από την “αλμπισελέστε”, η Πολωνία δεν θέλει νίκη της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στο Μεξικό, προκειμένου να πάρει το “εισιτήριο” στη διαφορά τερμάτων.

Η Σαουδική Αραβία προκρίνεται…

…σίγουρα με καλύτερο αποτέλεσμα από την Αργεντινή. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο ματς της “αμπισελέστε” με την Πολωνία, μπορεί να πάρει και την πρώτη θέση, εάν νικήσει το Μεξικό.

Το Μεξικό θα προκριθεί…

…μόνο με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Σαουδική Αραβία και ταυτόχρονα ήττα της Αργεντινής από την Πολωνία. Με νίκη της Αργεντινής επί της Πολωνίας ή με ισοπαλία στο μεταξύ τους ματς, το Μεξικό θα χρειαστεί να καλύψει τη διαφορά τερμάτων είτε από τους Ευρωπαίους είτε από τους Νοτιοαμερικανούς.

3ος Όμιλος

2η αγωνιστική

Αργεντινή-Μεξικό 2-0

Πολωνία-Σαουδική Αραβία 2-0

Βαθμολογία

Πολωνία 4 (2-0)

Αργεντινή 3 (3-2)

Σαουδική Αραβία 3 (2-3)

Μεξικό 1 (0-2)

Η τελευταία αγωνιστική – 30/11, 21:00

Πολωνία-Αργεντινή

Σαουδική Αραβία-Μεξικό

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα είναι αυτές που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η κατάταξη των ομάδων στη φάση των ομίλων καθορίζεται ως εξής:

1.Βαθμοί που αποκτήθηκαν σε όλους τους αγώνες του ομίλου.
2.Διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του ομίλου.
3.Καλύτερη επίθεσησε όλους τους αγώνες του ομίλου.
4.Πόντοιπου αποκτήθηκαν στους αγώνες μεταξύ των ομάδων.
5.Διαφορά τερμάτωνστους αγώνες μεταξύ των ομάδων.
6.Καλύτερη επίθεσηστους αγώνες μεταξύ των ομάδων.
7.Πόντοι fair playσε όλους τους αγώνες του ομίλου (μόνο μία αφαίρεση μπορεί να εφαρμοστεί σε έναν παίκτη σε έναν αγώνα):

Κίτρινη κάρτα: −1 πόντος;

Έμμεση κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη): −3 πόντοι;

Απευθείας κόκκινη κάρτα: −4 πόντοι;

Κίτρινη κάρτα και απευθείας κόκκινη κάρτα: −5 πόντοι;

8.Κλήρωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις