Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ναδάλ για Μεντβέντεφ: «Λυπάμαι για εκείνον, είναι δύσκολο να δεχτείς μια τέτοια ήττα»

Ναδάλ για Μεντβέντεφ: «Λυπάμαι για εκείνον, είναι δύσκολο να δεχτείς μια τέτοια ήττα»

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για τον επικό τελικό του Australian Open με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, στο περιθώριο της φωτογράφισης του μετά την κατάκτηση του 21ου Grand Slam τίτλου του.

Ο θρυλικός Ισπανός τενίστας μπορεί να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, ωστόσο δεν ξεχνάει τον αντίπαλο του, ο οποίος εξέφρασε την πικρία του στη χθεσινή (30/1) συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό του Australian Open.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος τενίστας ανακοίνωσε ότι πλέον θα αγωνίζεται μόνο για τον εαυτό του, χωρίς να ξέρει για πόσο ακόμα θα αντέξει.

«Είμαι σίγουρος ότι θα σκεφτεί καλύτερα τα πράγματα και θα παλέψει για τους μεγαλύτερους τίτλους. Πιστεύω ότι τα λόγια του προήλθαν από τον εκνευρισμό που έχασε έναν τέτοιο τελικό. Το καταλαβαίνω απόλυτα και λυπάμαι για εκείνον, είναι δύσκολο να δεχτείς μια τέτοια ήττα», δήλωσε ο Ράφα Ναδάλ.

«Ξέρω καλά τον Ντανίλ, έχουμε μιλήσει αρκετά στα αποδυτήρια και δεν είναι μόνο μεγάλος παίκτης, αλλά και σπουδαίο άτομο. Είμαι σίγουρος ότι με τον καιρό ο κόσμος θα εκτιμήσει την προσωπικότητα και το χάρισμά μου, θα καταλάβει πόσο μεγάλος είναι γι’ αυτό το άθλημα. Είμαι σίγουρος ότι θα σημειώσει μεγάλες επιτυχίες», πρόσθεσε ο Ισπανός τενίστας.

Όσο για το δικό του μέλλον, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να αγωνιστώ εδώ και δείτε τι έγινε στον τελικό. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αυτές οι εβδομάδες μου έδωσαν δύναμη για να συνεχίσω στο tour. Θέλω απλά να απολαύσω τη στιγμή, ποτέ δεν ξέρεις αν θα είναι η τελευταία φορά. Τα δύο τελευταία χρόνια μόλις που μπόρεσα να αγωνιστώ και με χαροποιεί που μπορώ να απολαύσω ξανά το τένις αυτή τη χρονιά. Το πάθος και η αγάπη μου για το παιχνίδι εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλα».

Για τον θρίαμβο της Μελβούρνης: «Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τα αισθήματα που μου έχει φέρει αυτός ο τίτλος. Είναι η πιο απρόσμενη επιτυχία σε όλη την καριέρα μου και μια από τις πιο ξεχωριστές. Και μόνο η επιστροφή μου ήταν ένας τίτλος για μένα. Δεν ήξερα αν θα μπορέσω να ακολουθήσω τον απαραίτητο ρυθμό για να παίξεις σε επαγγελματικό επίπεδο, έτσι αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη».

Τέλος, συμπλήρωσε για τη μάχη των GOAT: «Είναι τιμή μου που είμαι μέρος μιας τέτοιας εποχής. Δεν μπορώ να απαντήσω πόση αξία έχουν τα συγχαρητήρια που έλαβα, αλλά μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος για τον τρόπο που έχουμε χειριστεί αυτό το rivalry. Τελικά, δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει 21 ή 20, όλοι μας έχουμε ξεπεράσει τα όνειρά μας και πρέπει να το απολαύσουμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις