Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς – Κάρλος Αλκαράθ 1-2: Ο απίστευτος Ισπανός πέρασε στον τελικό του Open της Μαδρίτης

Νόβακ Τζόκοβιτς – Κάρλος Αλκαράθ 1-2: Ο απίστευτος Ισπανός πέρασε στον τελικό του Open της Μαδρίτης
reuters

Μοναδικές στιγμές ζει ο Κάρλος Αλκαράθ! Μια ημέρα μετά την πρώτη του νίκη επί του Ράφα Ναδάλ, ο 18χρονος Ισπανός επικράτησε του Νόβακ Τζόκοβιτς με ανατροπή (2-1 σετ) και πέρασε στον τελικό του Open της Μαδρίτης.

Έδειξε τεράστια ορμή, έβγαλε πάθος μέσα στην “έδρα” του και έφτασε σε τεράστια πρόκριση. Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ στο κατάμεστο “Manolo Santana”, μετά από “μάχη” που κράτησε 3 ώρες και 35 λεπτά και πέρασε στον τελικό του TP Masters 1000 Mutua Madrid Open.

Έτσι, αφού απέκλεισε τον Σέρβο, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, ο Κάρλος Αλκαράθ θα περιμένει στον τελικό του Open της Μαδρίτης τον νικητή του αγώνα Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 5) – Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 3).

Θυμίζουμε ότι ο Κάρλος Αλκαράθ αγωνίστηκε με… μπαταρισμένο πόδι, μετά τον τραυματισμό του στον προημιτελικό με τον Ναδάλ και στην πρώτη του αναμέτρηση κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε -και κόντρα στον Σέρβο- την πρώτη του νίκη.

Ο Σέρβος δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του, αλλά ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο 19 στην παγκόσμια κατάταξη) πήρε τον ημιτελικό με 6-7(5), 7-5, 7-6(5).

Ο Ισπανός «έσπασε» με το… καλημέρα το σερβίς του Τζόκοβιτς, ο οποίος ωστόσο έκανε “break” στον Ισπανό στο όγδοο γκέιμ και ισοφάρισε 4-4. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους ως το 6-6, με τον Σέρβο να είναι πιο αποτελεσματικός στο τάι μπρέικ και με 7-5 να παίρνει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο «μονομάχοι» εκμεταλλεύθηκαν το σερβίς τους μέχρι και το 6-5, ενώ στη συνέχεια ο Αλκαράθ έκανε “break” και με 7-5 ισοφάρισε τα σετ σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους ως το τάι μπρέικ, όπου ο Αλκαράθ επικράτησε με 7-5 και πανηγύρισε το σετ και μια σπουδαία νίκη κόντρα στο Νο 1 του κόσμου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις