Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πολιτικός «πυρετός» σε Σερβία και Αυστραλία – «Ανεμβολίαστος γάιδαρος»

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πολιτικός «πυρετός» σε Σερβία και Αυστραλία – «Ανεμβολίαστος γάιδαρος»
ΦΩΤΟ Reuters

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η «ομηρία» του Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, καθ’ ότι ανεμβολίαστος, με τη Σερβία να ζητά πολιτική λύση στο ζήτημα της συμμετοχής του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο στο Australian Open, ενώ την ίδια στιγμή πολιτικός της βαλκανικής χώρας τον χαρακτηρίζει «ανεμβολίαστο γάιδαρο». 

Την ώρα που ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει υπό κράτηση, σε απομόνωση και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν της Μελβούρνης το σίριαλ συνεχίζεται και παίρνει όλο και περισσότερο πολιτικό χρώμα. Ο Σέρβος που μετέβη στην Αυστραλία ώστε να συμμετάσχει στο Australia Open με ειδική ιατρική άδεια καθ’ ότι ανεμβολίαστος για τον κορονοϊό. 

Ένα πρόβλημα στη visa και οι έντονες διαμαρτυρίες από τον αθλητικό και πολιτικό κόσμο, που προκάλεσαν μέχρι και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Σκορ Μόρισον, «εγκλώβισαν» τον Σέρβο στο αεροδρόμιο και προκάλεσαν την οργή του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών, που κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση τον Αυστραλό Πρέσβη στο Βελιγράδι, μιλώντας περί «αιχμαλωσίας» του «Νόλε».

Την ίδια ώρα πάντως ο πατέρας του Τζόκοβιτς στέλνει μήνυμα για συλλαλητήριο και η κυβέρνηση της Σερβίας είναι έξαλλη με εκείνη της Αυστραλίας, Σέρβος πολιτικός τα βάζει ανοιχτά με τον Νόλε και με όσους τον υπερασπίζονται τις τελευταίες ώρες.

«Απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε έναν Σέρβο, υποστηρίζουν οι Σέρβοι! Λοιπόν, ναι, δεν πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά επειδή είναι Σέρβος, αλλά επειδή είναι ένας ανεμβολίαστος γάιδαρος» αναφέρει το tweet του 62χρονος Νέναντ Τσάνακ, που έχει προκαλέσει σάλο κυρίως για το timing στο οποίο πήρε αυτή την θέση μιας και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ένας εθνικός ήρωας για την χώρα, ζει την πιο άβολη κατάσταση της ζωής και της καριέρας του.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις