Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η Μαφία, ο μοιραίος αγώνας και η κληρονομιά της Καμόρα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η Μαφία, ο μοιραίος αγώνας και η κληρονομιά της Καμόρα

Από τις φαβέλες της Αργεντινής βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου και λατρεύτηκε ειδικά στην Ιταλία ως άλλος «Πάπας της μπάλας». Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, στην φτωχική Νάπολη γνώρισε την απόλυτη αποθέωση κι ας «μισήθηκε» στον πλούσιο Βορρά από τους αιώνιους αντιπάλους όπως τους οπαδούς της Γιουβέντους και της Μίλαν, που ήθελαν να τον πετάξουν ζωντανό στον Βεζούβιο ..!

Το αγιάτρευτο πάθος για την κοκαΐνη της Καμόρα

Στην πόλη που δοξάστηκε σαν επίγειος Θεός όμως, ο Ντιέγκο αγαπήθηκε πολύ και από την Καμόρα και έτσι μοιραία εκτός από την μπάλα ο ίδιος αγάπησε πολύ και την κοκαΐνη, είναι τότε που άρχισε να παραλογίζεται.

Click4More Όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε ζέσταμα σε… πάρκινγκ και έπαιζε σε γήπεδο – “σκοτώστρα” για να βοηθήσει άρρωστο παιδάκι

Δεν αναγνώρισε το πρώτο του γιο όταν γεννήθηκε και επέμενε τα βράδια να τα περνάει με την παρέα της πανίσχυρης οικογένειας Τζουλιάνο. Ο Ιταλός διάδοχος της μαφιόζικης φαμίλιας, έπεισε το είδωλο όλου του κόσμου, ότι με την χρήση της κόκας θα μπορεί να κάνει σεξ ολόκληρα μερόνυχτα με τις θαυμάστριές του. Και ο Μαραντόνα, που είχε για «θεές» του τις γυναίκες τον πίστεψε και άρχισε να γίνεται οπαδός των ψευδαισθήσεων που του πρόσφερε η κοκαΐνη.

Τον περιέφερε σαν τρόπαιο η φαμίλια Τζουλιάνο

Σε αντάλλαγμα οι Τζουλιάνο, τον έφερναν μαζί τους στα εγκαίνια κάθε επιχείρησής τους ή μπαρ που είχαν υπό την προστασία τους. Σε κάθε παρουσίαση του χάριζαν κι ένα ολόχρυσο Rolex, το οποίο ο Ντιέγκο το έδειχνε με περηφάνια σε κάθε του ευκαιρία. Όλη η Ιταλία γνώριζε πως το ίνδαλμα είχε πάρει τον κακό δρόμο, οι Ναπολιτάνοι το έβλεπαν κιόλας κι ο μύθος άρχισε να γκρεμίζεται αν και κράτησε γύρω στα έξι χρόνια.

Η αρχή του τέλους

Η αντίστροφη μέτρηση ήρθε όταν η διοργανώτρια Ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου όρισε βλακωδώς ο ημιτελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 να γίνει στο Σαν Πάολο της Νάπολης, έδρα της τοπικής ομάδας που εκείνη τη χρονά είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Click4More Ντιέγκο Μαραντόνα: Η κόντρα με τον Πάπα για τις… χρυσές στέγες στο Βατικανό!

Τώρα όμως ήταν αλλιώς. Η Αργεντινή που είχε ήδη κατακτήσει με τον Μαραντόνα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, βρέθηκε αντιμέτωπη με την εθνική ομάδα της Ιταλίας. Όλη η Ιταλία είδε την ομάδα του Μαραντόνα να τους νικάει αλλά στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Γερμανία, η Αργεντινή λύγισε και έδωσε το Κύπελλο στους Γερμανούς.

Του τράβηξε το χαλί και η Μαφία

Οι Ιταλοί διχάστηκαν. Ο Ντιέγκο σύρθηκε από τους Καραμπινιέρους στα δικαστήρια ως χρήστης και «βαποράκι» κοκαΐνης αλλά και ως κοινός «προαγωγός» ιερόδουλων. Ήταν τότε που τον εγκατέλειψε ακόμη και η οικογένεια Τζουλιάνο, αφού Ιταλοί ανακριτές άρχισαν να διεισδύουν στα άδυτα της Καμόρα. Τότε ήταν που ο Μαραντόνα αντιλήφθηκε πως αυτά που είχε ακούσει από την μαφιόζικη οικογένεια ήταν λόγια του αέρα. Μόλις πάτησε στη Νάπολη ο νεαρός Τζουλιάνο του είχε πει  πως: «Ότι πρόβλημα έχεις είναι και δικό μας …». Από εκεί και μετά το ίνδαλμα έφυγε από την Ιταλία και πορεύτηκε στην υπόλοιπη ζωή του με το πρόβλημα που κληρονόμησε από την Καμόρα, τον αγιάτρευτο εθισμό στην κοκαΐνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις