Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ντινάμο Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ : «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος»

Ντινάμο Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ : «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος»
Intime.gr

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ καταδίκασε τα βίαια επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχαν ως συνέπεια τη δολοφονία ενός φίλου της ΑΕΚ, αλλά δεν έκανε πουθενά λόγο για την ευθύνη των οπαδών της ομάδας.

Παρά την απαγόρευση της UEFA, για μετακίνηση οπαδών, χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ βρέθηκαν στην Αθήνα και μαζί με Έλληνες προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια, έξω από την “OPAP Arena” και δολοφόνησαν έναν φίλο της ΑΕΚ.

Η κροατική ομάδα έβγαλε ανακοίνωση, καταδικάζοντας τα επεισόδια, ενώ εξέφρασε και συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου της ΑΕΚ.

Χωρίς να κάνει λόγο για την ευθύνη που έχουν οι οπαδοί της, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ κάλεσε τους φίλους της ομάδας να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα και τονίζει πως “παραμένει επικεντρωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου η αγάπη για το άθλημα εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσα από ενότητα, σεβασμό και συνεργασία”.

Η ανακοίνωση:

«Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ καταδικάζει απερίφραστα τις συμπλοκές που έγιναν χθες βράδυ στην Αθήνα και στις οποίες σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία καθώς και ελληνικά και κροατικά ΜΜΕ, οπαδοί μας ενεπλάκησαν σε επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ. Τέτοια γεγονότα δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα.

Ως αθλητικός οργανισμός, είμαστε πάντα αφοσιωμένοι στην προώθηση του fair play, την ευγενή άμιλλα και μια θετική ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Τα επεισόδια όχι απλώς απειλούν την ασφάλεια όλων των παρόντων, αλλά πλήττουν και τη φήμη του ποδοσφαίρου ως αθλήματος που ενώνει τον κόσμο και τις κουλτούρες.

Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για αυτά τα επεισόδια. Δυστυχώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στα επεισόδια. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος. Για μια ακόμη φορά, υπενθυμίζουμε σε όλους τους φίλους της Ντινάμο και τους καλούμε να μην ταξιδέψουν στο ματς της Ελλάδας, καθώς η UEFA σε συμφωνία και με την αστυνομία αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση οπαδών και στα δύο παιχνίδια.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παραμένει επικεντρωμένη στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου η αγάπη για το άθλημα εκφράζεται με θετικό τρόπο, μέσα από ενότητα, σεβασμό και συνεργασία».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις