O Tony Fernandes, έχει αναδειχθεί σε πρόσωπο της ημέρας, όντας ο πόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Air Asia, της οποίας το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε ανάμεσα στην Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες.
Όπως ανακοινώθηκε από το ινδονησιακό υπουργείο Μεταφορών, οι έρευνες διακόπηκαν για τη νύκτα και θα επαναληφθούν αύριο, Δευτέρα, το πρωί.
“Διακόψαμε τις έρευνες επειδή άρχιζε να νυκτώνει. Επίσης οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές. Θα επαναλάβουμε τις έρευνες αύριο στις 07:00 (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας) ή ακόμη και νωρίτερα αν οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Ο πρόεδρος της Air Asia γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1964 και κατάφερε να μετατρέψει την Air Asia από μία εταιρεία που συνδεόταν με την κυβέρνηση της χώρας και βρισκόταν σε καθοδική πορεία, σε μία ανερχόμενη και επιτυχημένη εταιρεία χαμηλού κόστους.
Το σύνθημά του ήταν “τώρα ο καθένας μπορεί να πετάξει”, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα για τις συμφωνίες με τις γειτονικές Ταϊλάνδη, Ινδονησία και Σιγκαπούρη.
Η λίστα του Forbes τον κατατάσσει στην 28η θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων της Μαλαισίας, με περιουσία που αγγίζει τα 650 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2013 κατείχε την 21η θέση στην ίδια λίστα.
Ο ίδιος δηλώνει οπαδός της West Ham και μάλιστα προσπάθησε να εμπλακεί στα διοικητικά της αγαπημένης του ομάδας τον Μάϊο του 2011 και μάλιστα ο τότε πρόεδρός της, Άντριου Μπέρναρντ, ταξίδεψε στην Κουάλα Λουμπούρ για να “κλείσουν την συμφωνία”, κάτι που όμως δεν επετεύχθη, αφού δεν συμφώνησαν στο οικονομικό.
Αυτό όμως δεν τον πτόησε, αφού μόλις τρεις μήνες αργότερα, στις 18 Αυγούστου του 2011 απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Κουινς Παρκ Ρέιντζερς (66% των μετοχών), η οποία είχε μόλις πετύχει την άνοδό της στο καλύτερο, κατά πολλούς, ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της γης και μάλιστα μετά από δεκαπενταετή απουσία.
Ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναρτά πολύ συχνά φωτογραφίες από την επιχειρηματική του δραστηριότητα τόσο από τον χώρο της ΚΠΡ όσο και της Air Asia.
Η ομάδα μάλιστα έχει χορηγό στην φανέλα της την εταιρεία του ιδιοκτήτη της, την Air Asia, η οποία έχει εμπλακεί στην δραματική εξαφάνιση αεροσκάφους που συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη τις τελευταίες ώρες…