Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές σήμερα (28/07)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές σήμερα (28/07)

Σημαντικές στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό και την Τετάρτη 28 Ιουλίου, με Έλληνες αθλητές να κάνουν τις προσπάθειές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με πολλά θετικά αποτελέσματα.

Η ημέρα ξεκίνησε μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν στον τελικό της δικώπου με χρόνο 6:48.70, ο οποίος αποτέλεσε και παγκόσμιο ρεκόρ για λίγα λεπτά.

Ακολούθησε η ήττα της Ελισάβετ Τελτσίδου με ιπόν από την Γερμανίδα Σκοκιμάρι στην κατηγορία των 70 κιλών του τζούντο, όπου και “πάλεψε” μέσα από ρεπεσάζ για το χάλκινο μετάλλιο.

Μικτά ήταν αντίθετα τα συναισθήματα για το τένις, αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στο μονό από τον Ούγκο Ουμπέρ, με 2-1 σετ, αλλά και με έναν τραυματισμό στο τελευταίο σετ. Αμέσως μετά όμως, μαζί με την Μαρία Σάκκαρη επικράτησαν άνετα με 2-0 σετ των Καναδών Αλιασίμ και Νταμπρόβσκι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του διπλού.

Αποκλεισμός για τους Ανδρέα Βαζαίο και Απόστολο Παπαστάμο στα 200 μέτρα μεικτής ατομικής, αφού παρά τις εξαιρετικές ατομικές αποδόσεις των δύο αθλητών, ο συνολικός τους χρόνος δεν ήταν αρκετός για να προκριθούν στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Στην ιστιοπλοΐα, το ελληνικό δίδυμο των Μάντη-Καγιαλή ολοκλήρωσε την 1η ιστιοδρομία στην 5η θέση και τη 2η στην 6η, μένοντας στην 7η θέση της γενικής κατάταξης λόγω ποινών, ενώ ο Βύρων Κοκκαλάνης τερμάτισε 13ος στην 3η ιστιοδρομία και 6ος στην 4η. Δέκατος έμεινε δε ο Μιτάκης και 20η η Δίβαρη.

Τέλος το δίδυμο των Τσουλφά και Σπανάκη ολοκλήρωσε τη δεύτερη ιστιοδρομία στην κατηγορία 470 και βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις