Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός: 42 πρωταθλήματα με τον “ερυθρόλευκο” Μίκη Θεοδωράκη! Δάκρυα και μουσική

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI, NEWSPORTS

Η βραδιά στο “Γ. Καραϊσκάκης” ήταν αφιερωμένη στον “ερυθρόλευκο” έφηβο που έκλεισε τα 90 του χρόνια, Μίκη Θεοδωράκη, στον επίσης 90άρη Ολυμπιακό και τα 42 πρωταθλήματά του, στη μουσική των παικτών και στα δάκρυα… του Μέγιερι, του Ρομπέρτο και του Φουστέρ!

Ο Έλληνας κορυφαίος συνθέτης δεν έδωσε το “παρών” στη φιέστα του Ολυμπιακού, λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί, αλλά έστειλε το μήνυμά του μέσω βίντεο και εκπροσωπήθηκε από τα δύο του εγγόνια τον Αλέξανδρο και τον Άγγελο και φυσικά την υπερήφανη μουσική του που ξεσήκωσε το “Γ. Καραϊσκάκης”.

“Και κόμματα έχω αλλάξει και τα πάντα αλλά τον Ολυμπιακό ποτέ”, είπε μέσω ενός βίντεο ο Μίκης Θεοδωράκης και αναφέρθηκε στην πρώτη του… ολυμπιακή στιγμή, όταν διάβασε μια εφημερίδα και είδε τους αδελφούς Ανδριανόπουλους. Τα δύο του εγγόνια παρέλαβαν από τον πρόεδρο των Πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη μία φανέλα του Ολυμπιακού με το νούμερο 90 που έγραφε στην πλάτη “Θεοδωράκης” και ένα επίχρυσο κλαδί ελιάς.

 

Η ιδιαίτερη στιγμή, όπου τα εγγόνια του Μίκη Θεοδωράκη παραλαμβάνουν από τον κ. Μαρινάκη το βραβείο και την φανέλα με το…

Posted by Olympiacos FC on Sunday, 3 May 2015

 


Επειτα, 90 παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο συμβολικά και ο κ. Μαρινάκης τιμήθηκε για την προσφορά του προς την UNICEF. Στη συνέχεια έδωσε το “παρών” στη φιέστα η ομάδα Νέων που διέπρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Μετά, ο Νίκος και η Κατερίνα, τα δύο παιδιά του Κούλη Δουρέκα συνοδευόμενα από τον Κριστιάν Καρεμπέ παρέλαβαν το μετάλλιο για τον πατέρα τους που δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή. Η ώρα της παράδοσης του τροπαίου πλησίαζε… και οι “ερυθρόλευκοι” παίκτες επέλεξαν μόνοι τους το τραγούδι τους για την είσοδό τους…

Η ροκ και η ραπ ήταν πρώτη επιλογή, αλλά ο Αφελάι με Παντελή Παντελίδη έκανε την έκπληξη! Ο Μέγιερι που αποχωρεί από τον Ολυμπιακό μπήκε δακρυσμένος, ενώ σε κλάματα ξέσπασε για χάρη του μετά την απονομή και ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος επεσήμανε ότι πρέπει να τιμηθεί με μια γιορτή ο Ούγγρος, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει αν θα συνεχίσει να φοράει την “ερυθρόλευκη” φανέλα. Πάντως, πρόσθεσε ότι θέλει να παραμείνει στον Πειραιά και στα ελληνικά είπε: “Για πάντα στην καρδιά μου”.


Επειτα, ο Ισπανός Φουστέρ αποθεώθηκε από τους “ερυθρόλευκους” οπαδούς που τον περικύκλωσαν.

Για τα παιδιά του δάκρυσε ο Ρομπέρτο λέγοντας ότι του λείπουν και πως ό,τι κάνει είναι γι’ αυτά.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που είναι αφιερωμένο στον τεράστιο Μίκη Θεοδωράκη. Εμείς πρέπει να πάρουμε το νταμπλ και θα το πάρουμε και αυτό θα το αφιερώσουμε σε σένα πρόεδρε, γιατί μας στηρίζεις και γιατί ονειρεύεσαι συνέχεια έναν μεγάλο Ολυμπιακό”, είπε ο Μανιάτης και συμπλήρωσε: “Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό!”. Τα λόγια του αρχηγού συγκίνησαν τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

 

Ο Αμπιντάλ με το 42ο στα χέρια! / Eric Abidal with the trophy! #olympiacos #42championships #champion

Posted by Olympiacos FC on Sunday, 3 May 2015

Μήνυμα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή έστειλε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης αναφερόμενος σε ενδεχόμενο Grexit των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις αλλά και στη δουλειά που έκανε η ΕΠΟ το 2004 όταν η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ζήτησε να σοβαρευτούν όλοι και επεσήμανε ότι θα είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό:”Να τους φωτίσει ο Θεός και τους 300 να μην κάνουν αυτό το έγκλημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε