Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ναντ 3-1 στα πέναλτι: Oι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό του Youth League

Ολυμπιακός – Ναντ 3-1 στα πέναλτι: Oι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό του Youth League

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 την Ναντ στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στον τελικό του Youth League που θα γίνει την Δευτέρα (22/04/24).

O Oλυμπιακός επικράτησε την Ναντ 3-1 στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού) στον ημιτελικό του Youth League, με την Κ19 των «ερυθρόλευκων» να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Έτσι μετά τις Ιντερ και Λανς, ο Ολυμπιακός απέκλεισε και τη Ναντ και θα διεκδικήσει στη Νιόν το πρώτο του Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στον τελικό θα είναι μια εκ των Πόρτο ή τη Μίλαν.

Δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες έχασε η Ναντ στο πρώτο ημίχρονο με τον Σίνα να πραγματοποιεί απίθανη επέμβαση στην προβολή του Μαφουμπί στο 17΄, ενώ στο 38΄ ο Ντιγκάρ… κατάφερε να αστοχήσει σε κεφαλιά, σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο από την εστία! Ενδιάμεσα, στο 34΄, ο Μπάμπης Κωστούλας είχε βρεθεί σε θέση βολής μετά από κόντρες, αλλά το αριστερό σουτ εξουδετέρωσε ο Μαμπόν. Στις καθυστερήσεις (45+1΄) ο στράικερ του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως στην πορεία της είχε βρει στο χέρι του αδελφού του, Κώστα Κωστούλα. Ανεπαίσθητη η επαφή, όμως με βάση τους κανονισμούς και μετά από έλεγχο VAR το γκολα ακυρώθηκε.

Στο 67΄ ο Παπακανέλλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λάθος απόκρουση του Μαμπόν, ενώ ο Ολυμπιακός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο κυρίως με «στημένες» φάσεις. Η Ναντ έμοιαζε πολύ πιο κουρασμένη από την ελληνική ομάδα και μάλλον ευχαριστημένη που το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι Μπάκουλας, Μπ. Κωστούλας, Λιατσικούρας αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι από τους Γάλλους που είχαν δύο άστοχα σουτ, ενώ μία εκτέλεση απέκρουσε ο Σίνα. Έτσι, με σκορ 3-1 ο «Θρύλος» συνεχίζει να ονειρεύεται την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90+2΄ Τανούλης), Κουτσογούλας (79΄ Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61΄ Δάμα), Μπ. Κωστούλας

Ναντ (Στεφάν Μορό): Μαμπόν, Ακαπαντί, Μουαμπά, Ντιγκάρ, Γκοτιέ (69΄ Κουμούς), Ασουμανί (82΄ Λε Του), Γκόμες, Λε Ρου, Γκιρασί (77΄ Τουρέ), Μαφουμπί, Νζιτά (69΄ Σοβέν)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις