Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς: Τρισευτυχισμένος που πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα μου

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται στην Ελλάδα και μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στο σεμινάριο της «Linkage Network», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κολέγιο Αθηνών.

“Κύριοι καλησπέρα σας. Είναι μια πολύ χαρούμενη μέρα για μένα σήμερα. Ξέρετε, η ομάδα ΜΟΥ κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα! Απέναντι σε μια ομάδα μάλιστα που έχει τον σεβασμό μας για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Κι είναι διπλή χαρά για μένα σήμερα, γιατί εκτός από τον Παναθηναϊκό, και η ομάδα μου στη Σερβία, η Παρτιζάν νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα. Καταλαβαίνετε πως για μένα είναι μια ιδιαίτερη μέρα η σημερινή και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου εδώ για αυτό που πέτυχε.

Στα 21 χρόνια που προπονώ, δεν έχω αλλάξει κάποιον ξένο. Οι πρόεδροι έρχονται συνήθως όταν χάνεις και σου ζητάνε αλλαγές. Αν αλλάξεις τον ξένο στην ουσία αποδεικνύεται ότι φταις εσύ που τον επέλεξες κι όχι ο εκάστοτε παίκτης.

Όταν έκανε κάποιος λάθος, τους εξηγούσα ότι δεν με ενδιαφέρει το όνομά του. Μην παρεξηγείστε λοιπόν, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου αν σου φωνάζω. Δεν κοιτάω το πρόσωπο να δω ποιος έκανε το λάθος. Η ομάδα με ενδιαφέρει! Δεν υπήρχε Διαμαντίδης, Κάτας, Μποντιρόγκα, Φώτσης, Τσαρτσαρής. Στο πρόσωπο του κάθε παίκτη έβλεπα το όνομα της ομάδας «Παναθηναϊκός». Αν συμφωνούσε ο αθλητής και καταλάβαινε, τότε οκ. Αν δεν καταλαβαίνεις, η πόρτα είναι ανοιχτή να φύγεις.

Στον πρώτο μου χρόνο, σε ένα παιχνίδι στη Δάφνη, ο Αλβέρτης δεν έπαιξε καθόλου. Προερχόταν από τραυματισμό, ήθελε πολύ να παίξει κι έκανε θέμα στα αποδυτήρια. Την επόμενη μέρα τον φώναξα και του μίλησα. Του είπα ότι ενημέρωσα τον κύριο Παύλο και τον κύριο Θανάση ότι θέλω να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Με κοίταξε έκπληκτος. Του είπα όμως, ότι θα κάνει αυτό που του λέω και θα γίνει ο αρχηγός που θέλω. Κι έτσι, μετά από ένα διάστημα, δεν χρειαζόταν να πάω στα αποδυτήρια να μιλήσω στους παίκτες σε κάποιες στιγμές. Μιλούσε ο Φράνκι και ήταν σαν να μιλούσα εγώ. Κι ίσως ήταν καλύτερο για τους υπόλοιπους παίκτες που τους μιλούσε ο Αλβέρτης και όχι εγώ!.

Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν ποιο θα είναι το μπάτζετ κι εγώ το διαχειριζόμουν όχι τόσο με πρόσωπα, όσο με τις θέσεις. Ποτέ δεν μας άρεσε να δίνουμε λεφτά σε άλλες ομάδες, αλλά υπήρχαν και εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, ο Σισκάουσκας. Η Μπένετον ήθελε 250.000 ευρώ για να τον αφήσει. Συζητήσαμε με τον κύριο Θανάση και με ρώτησε: Είναι τόσο καλός για να πληρώσουμε και την ομάδα του; Του είπα, ναι, είναι τόσο καλός. Τότε ο κύριος Θανάσης αφού είδε ότι επέμεινα, είπε να δώσουμε τα χρήματα και στην άλλη θέση που θέλαμε έναν παίκτη να πάρουμε έναν έφηβο. Τελικά, είδατε ότι ήρθε, ήταν ο καλύτερός μας παίκτης στο φάιναλ φορ της Αθήνας, αλλά έμεινε μόνο ένα χρόνο γιατί εξαγόρασε το buy out η ΤΣΣΚΑ και δυστυχώς έμεινε μόνο ένα χρόνο.”

Αποθέωση με “σκούπες” από 3000 φίλους του Παναθηναϊκού (VIDEO)

Γης μαδιάμ το ΣΕΦ: εικόνες ντροπής στον 3ο τελικό της Α1 μπάσκετ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η στιγμή που Μπαρτζώκας, Χάινς συγχαίρουν τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό (VIDEO)

Πρωτάθλημα μες στο Παλέ ο Παναθηναϊκός! – Επέστρεψε στον θρόνο του Γιαννακόπουλος: Περιμένω να τηρηθούν οι νόμοι για τα αίσχη

Σπανούλης: “Γαμώ τον αθλητισμό μου”! – Παπανικολάου: “Έσφαξαν το μπάσκετ”

Λάσμε: Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει

Μαθήματα πολιτισμού από Μπαρτζώκα, Τόμιτς, Λο και Χάινς

Η καφρίλα νίκησε ξανά – “Ζούγκλα” το ΣΕΦ (VIDEO)

Έσπασαν κάμερα στο ΣΕΦ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε