Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Όχι” των υγειονομικών επιτροπών για οπαδούς στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός! Η αντίδραση της Superleague

“Όχι” των υγειονομικών επιτροπών για οπαδούς στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός! Η αντίδραση της Superleague

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Superleague για παρουσία οπαδών στο ματς του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό, για την 9η αγωνιστική των play off. Αντιδρά η Λίγκα

Αρνητική ήταν τελικά η απάντηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας στο αίτημα της Superleague -αλλά και του ΟΦΗ για παρουσία φιλάθλων στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής των play offs ανάμεσα στους Κρητικούς και τον Ολυμπιακό.

Η υγειονομική επιτροπή άναψε… κόκκινο, αφού έκρινε πως υπάρχει κίνδυνος για εξάπλωση του κορονοϊού. Από τη μεριά της, η Superleague πήρε θέση για την απορριπτική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η διοργανώτρια αναφέρει ότι η απόφαση είναι καθόλα σεβαστή, ωστόσο επισημαίνει ότι οι κλειστές πόρτες δεν είναι λύση και πως θα πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την παρουσία φιλάθλων με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η Λιγκα ζητά να επανεξεταστεί το ζήτημα της παρουσίας φιλάθλων, υπό τις συνθήκες που θα καθορίσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19.

Η τοποθέτηση της Superleague

Η απορριπτική απόφαση, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία έλαβε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19, σχετικά με το αίτημα παρουσίας φιλάθλων στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής ημέρας των Play Off είναι απόλυτα σεβαστή.

Η Super League ωστόσο, με αίσθημα απόλυτης ευθύνης έχει υλοποιήσει όλα όσα προβλέπονται στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Διεξαγωγής αγώνων και θεωρεί ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμός για την παρουσία φιλάθλων, έστω και από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, με σαφές πλαίσιο.

Αν και πλέον τα χρονικά περιθώρια για την πιλοτική εφαρμογή παρουσίας συγκεκριμένου αριθμού φιλάθλων σε αγώνα ή αγώνες της Super League κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν εκλείψει, η διοργανώτρια, όπως ομόφωνα άλλωστε αποφάσισε, απευθύνει προς όλους τους αρμόδιους φορείς το αίτημα να επανεξεταστεί το ζήτημα της παρουσίας φιλάθλων, υπό τις συνθήκες που θα καθορίσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19.

Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες, δε μπορεί να υπάρξει.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις