Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Panama Papers: Ο Μέσι αντιδρά και… αρχίζει τις μηνύσεις!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Αθλητές και παράγοντες του αθλητικού κόσμου εμφανίζονται στα “έγγραφα του Παναμά” (“Panama Papers”), στην τεράστια έρευνα για τους φορολογικούς παραδείσους που αποκαλύφθηκε, με το όνομα του Λιονέλ Μέσι να αναφέρεται.

Ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί μαζί με τον πατέρα του τον Μάιο στη Βαρκελώνη για μια υπόθεση φοροδιαφυγής, εμφανίζεται στα “αρχεία του Παναμά” ως συνιδιοκτήτης μαζί με τον πατέρα του μιας εταιρίας με έδρα τον Παναμά: της Mega Star Enterprises.

Το όνομά του εμφανίζεται για πρώτη φορά στα αρχεία της Mossack Fonseca στις 13 Ιουνίου 2013, δηλαδή μία ημέρα αφού το οικονομικό τμήμα της εισαγγελίας της Βαρκελώνης άσκησε δίωξη για φοροδιαφυγή σε βάρος του ποδοσφαιριστή.

Τα αρχεία δείχνουν πως στις 23 Ιουνίου 2013 ο Μέσι και ο πατέρας του ήταν επίσημα ιδιοκτήτες της εταιρίας αυτής. Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες που βγαίνουν από την Ισπανία αναφέρουν πως ο Αργεντινός ετοιμάζεται να κάνει μηνύσεις.

Η Καταλανική “Sport” που επικαλείται πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον του Μέσι,αναφέρει πως το επιτελείο του ποδοσφαιριστή αναμένεται να υποβάλει μήνυση κατά της Διεθνούς Κοινοπραξίας των δημοσιογράφων – ερευνητών (ICIJ) και κατά της γερμανικής εφημερίδας “Sueddeutsche Zeitung” σχετικά με τα δημοσιεύματα που προήλθαν από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη “Mundo Deportivo”, ο Αργεντινός διεθνής άσος της Μπαρτσελόνα προτίθεται να καταθέσει αγωγή και κατά των “Confidencial” και “La Sexta” για διακίνηση λανθασμένων πληροφοριών.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε