Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Το μπάχαλο με τον ορισμό Σιδηρόπουλου και το ενδεχόμενο αναβολής του ντέρμπι

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Το μπάχαλο με τον ορισμό Σιδηρόπουλου και το ενδεχόμενο αναβολής του ντέρμπι
Intime.gr

Οι “μεγάλοι” της Superleague 1βρέθηκαν” απέναντι στον ορισμό Σιδηρόπουλου σε ντέρμπι (ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ), στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ – Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα της Λεωφόρου, σε περίπτωση που δεν υπάρξει… έλευση ξένου ρέφερι.

Η κεντρική επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ ανακοίνωσε τους διαιτητές της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague και για πρώτη φορά μετά έπειτα από σχεδόν μία τετραετία, τοποθετώντας τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο μεγάλο ντέρμπι, Παναθηναϊκός ΑΕΚ, βάζοντας Έλληνα διαιτητή σε ντέρμπι μετά το 2018.

Μια κίνηση που άνοιξε… τους ασκούς του Αιόλου. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ “βράζουν” με την απόφαση του αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, ενώ υπήρξε και αντίδραση από τις πλευρές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ιδιοκτήτης των “ερυθρόλευκων” εξέφρασε την αντίθεση του με τον συγκεκριμένο ορισμό, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να βάλει… μπουρλότο στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο Μάκης Γκαγκάτσης συμφώνησε ότι πρόκειται για λάθος απόφαση του Στιβ Μπένετ, επικαλούμενος τη συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ των ομάδων για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, αντέδρασε και ανέφερε ότι δεν ευθύνεται για τον ορισμό Σιδηρόπουλου –κάτι που εκφράστηκε και μέσω ανακοίνωσης– παίρνοντας έτσι… αποστάσεις από τον Στιβ Μπένετ.

Μετά απ’ όλα αυτά λοιπόν, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να υπάρξει επικοινωνία του Τάκη Μπαλτάκου με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή και να του ζητήσει αντικατάσταση του Σιδηρόπουλου από ξένο ρέφερι.

Μάλιστα στη σχετική επικοινωνία ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατέστησε σαφές στον Άγγλο ότι εφόσον δεν είναι εφικτή η άμεση αλλαγή διαιτητή και η ανεύρεση ξένου, θα πρέπει το ντέρμπι ν’ αναβληθεί.

«Ο κύριος Μπένετ μου είπε ότι θέλησε να βοηθήσει τους Έλληνες διαιτητές, όμως από τη στιγμή που αντιδρούν όλες οι ομάδες δεν έχει παρά να συμμορφωθεί με τη σύσταση και όλα τα ντέρμπι μεταξύ των πέντε μεγάλων ομάδων θα γίνουν με ξένους διαιτητές», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις