Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πενγκ Σουάι: Παραμένει ανήσυχη η WTA παρά την επικοινωνία της τενίστριας με τον Τόμας Μπαχ

Πενγκ Σουάι: Παραμένει ανήσυχη η WTA παρά την επικοινωνία της τενίστριας με τον Τόμας Μπαχ
Reuters

Η Πενγκ Σουάι είχε δημόσιες εμφανίσεις τα τελευταία 24ωρα, είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, αλλά WTA εξακολουθεί ν΄ ανησυχεί για την Κινέζα τενίστρια.

Μετά από … σιωπή περίπου τριών εβδομάδων, η Πενγκ Σουάι εμφανίστηκε σε ένα δείπνο με φίλους το Σάββατο και σε ένα παιδικό τουρνουά τένις στο Πεκίνο την Κυριακή, γεγονότα που “αποκαλύφθηκαν” στα social media μέσω βίντεο που δημοσιεύθηκαν από δημοσιογράφους των κινεζικών κρατικών Μέσων και από τους διοργανωτές του τουρνουά.

Παρ΄ όλα αυτά, η ανησυχία για την κατάσταση της Πενγκ Σουάι και κυρίως για την ελευθερία της, εξακολουθεί να υπάρχει στο διεθνές στερέωμα. Η βιντεοκλήση που είχε η Σουάι Πενγκ με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, δεν μειώνει την ανησυχία της WTA.

Θυμίζουμε ότι η Πενγκ Σουάι δεν είχε δώσει σημεία ζωής για σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τις καταγγελίες της για έναν πρώην κορυφαίο κομμουνιστή ηγέτη, σύμφωνα με τις οποίες, ο Γκαολί Ζανγκ την εξανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του, πριν την κάνει ερωμένη του.

«Ήταν καλό να βλέπεις την Σουάι Πενγκ στα πρόσφατα βίντεο, αλλά αυτό δεν μειώνει την ανησυχία της WTA για την ευημερία της και την ικανότητά της να επικοινωνεί χωρίς λογοκρισία ή εξαναγκασμό», επεσήμανε με έμφαση η εκπρόσωπος της WTA και πρόσθεσε σχετικά με την βιντεοκλήση με τον Μπαχ: «Αυτό το βίντεο δεν αλλάζει την έκκλησή μας για πλήρη, δίκαιη και διαφανή έρευνα, χωρίς λογοκρισία, σχετικά με τον ισχυρισμό της για σεξουαλική επίθεση, που είναι το θέμα που προκάλεσε την αρχική μας ανησυχία».

Να αναφέρουμε ότι η Πενγκ πραγματοποίησε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών με τον Τόμας Μπαχ, κατά την διάρκεια της οποίας, είπε ότι ήταν ασφαλής και καλά στο σπίτι της στο Πεκίνο και θα ήθελε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της.

Click4more: Μήνυμα του Ενές Κάντερ για την Σουάι Πενγκ: «Πάρτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την Κίνα για το καλό της»

Ομάδες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλοι διεθνείς φορείς, έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν στο Πεκίνο τον ερχόμενο Φεβρουάριο, λόγω του ιστορικού της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η WTA έχει απειλήσει να αποσύρει τα τουρνουά από την Κίνα, για το θέμα που έχει προκύψει με την Πενγκ.

Ο Χου Σιζίν, συντάκτης της κρατικής εφημερίδας Global Times, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες της Πενγκ στο Πεκίνο, έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter, ότι «η εμφάνισή της Πενγκ θα πρέπει να είναι αρκετή για να απαλύνει τις ανησυχίες όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για την ασφάλεια της. Αλλά για όσους στοχεύουν να επιτεθούν στο σύστημα της Κίνας και να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, τα γεγονότα, ανεξάρτητα από το πόσα είναι, δεν λειτουργούν υπέρ τους».

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις