Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πέθανε ο θρύλος των Σέλτικς, Τομ Χέινσον (videos, pics)

Πέθανε ο θρύλος των Σέλτικς, Τομ Χέινσον (videos, pics)

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών ο Τομ Χέινσον. Υπηρέτησε τους Σέλτικς ως αθλητής, προπονητής αλλά και σχολιαστής αγώνων.

Στο πένθος βυθίστηκαν οι Σέλτικς την Τρίτη (10.11.2020) στο άκουσμα του θανάτου του θρύλου της ομάδας, Τομ Χέινσον, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Hall of Famer των Μπόστον Σέλτικς συμμετείχε και στους 17 τίτλους NBA των «Κελτών», από διαφορετικά πόστα.

Η συνεργασία του με την ομάδα είχε διαρκέσει για έξι δεκαετίες ως παίκτης, προπονητής και σχολιαστής. Ο έξι φορές All Star πανηγύρισε οκτώ τίτλους NBA σε εννέα σεζόν ως παίκτης και δύο ακόμη ως προπονητής.

Ο Χέινσον είχε 18.6 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και δύο ασίστ μέσο όρο καριέρας ανά 29.4 λεπτά συμμετοχής σε 654 αγώνες κανονικών περιόδων και 19.8 πόντους, 9.2 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ ανά 31 λεπτά σε 104 αγώνες playoffs, από το 1956 έως το 1965.

«Απ` όλα τα επιτεύγματά του ως παίκτης, προπονητής και ραδιοτηλεοπτικός φορέας, η πλούσια προσωπικότητα του ήταν αυτή που τον καθόριζε», ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι Σέλτικς, προσθέτοντας:

«Ένας στοργικός πατέρας, παππούς και σύζυγος. Ένας ταλαντούχος ζωγράφος και ένας συνεργάτης του γκολφ. Ανεπίσημος μέντορας για δεκαετίες σε προπονητές και παίκτες των Σέλτικς. Ένας εποικοδομητικός κριτικός των διαιτητών. Είχε μια απεριόριστη αγάπη για τους Μπόστον Σέλτικς, ένα πάθος που μοιράστηκε με τους φιλάθλους για πάνω από 64 χρόνια».

Ο Χέινσον είναι ένα από τα τέσσερα μόνο νέα μέλη που θα ενταχθούν στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame ως παίκτης και προπονητής, μαζί με τον συμπαίκτη του στους Σέλτικς, Μπιλ Σάρμαν, και τους Λένι Ουίλκενς, Τζόνσι Γουντ.

Οι λογαριασμού των Σέλτικς στα social media γέμισαν με ποσταρίσματα για τον Χένσον αλλά και συλλυπητήρια μηνύματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις