Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Άγιαξ: Νέα “σφαλιάρα” και… αντίο Ευρώπη! – videos

ΑΕΚ – Άγιαξ: Νέα “σφαλιάρα” και… αντίο Ευρώπη! – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ έκανε τη χειρότερή της εμφάνιση στους ομίλους του Champions League και ο Λιβάγια έδωσε την ευκαιρία στον Άγιαξ για μία εύκολη νίκη, κάνοντας ένα ανόητο πέναλτι για το οποίο άφησε και την ομάδα του με δέκα παίκτες. Το τελικό 2-0 του Αίαντα στο ΟΑΚΑ, έβαλε ουσιαστικά τέλος στη φετινή ευρωπαϊκή “περιπέτεια” της Ένωσης.

Απογοητευτική εικόνα από την ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς της στο ΟΑΚΑ, με τον Άγιαξ να παίρνει μια εύκολη νίκη με 2-0 επί της Ένωσης και να την αποκλείει και τυπικά από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί “απειλητική” και ένα χέρι του Λιβάγια σε ανύποπτη φάση, έφερε και την ήττα, αφού ο Τάντιτς έκανε το 1-0 από το σημείο του πέναλτι, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” είχαν μείνει και με 10 παίκτες από την αποβολή του Κροάτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Σέρβος έκανε αμέσως μετά και το 2-0 για τους Ολλανδούς, οι οποίοι πανηγύρισαν έτσι στην Αθήνα, την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Champions League.

Το παιχνίδι

Πολύ κακό ήταν το ματς στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, με την ΑΕΚ να έχει δώσει τον έλεγχο στους Ολλανδούς και να προσπαθεί να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει, καθώς ο Λιβάγια ήταν σε κακή βραδιά και ο Πόνσε αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα για να “ανεβάσει” τους συμπαίκτες του.

Από την πλευρά του, όμως και ο Άγιαξ δεν μπορούσε να “ανοίξει” την άμυνα της Ένωσης και δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μπάρκα, με τη σημαντικότερη εξ αυτών να χάνετε από τον Νέρες στο 27′, όταν ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, πήρε αδύναμη κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 64′ προειδοποίησε με τον Ντε Μπεκ να κάνει την προβολή μέσα στην περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι της Ένωσης. Τελικά το 1-0 ήρθε τρία λεπτά αργότερα από μία απερισκεψία του Λιβάγια. Ο Κροάτης έβαλε το χέρι του σε μία εκτέλεση φάουλ από αριστερά και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι, δίνοντας και δεύτερη κίτρινη κάρτα στο επιθετικό της ΑΕΚ, ο οποίος και αποβλήθηκε.


Ο Τάντιτς έκανε το 1-0 για τον Άγιαξ και τελείωσε ουσιαστικά το ματς, αφού η ΑΕΚ δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει. Σε μία αντεπίθεση λίγα λεπτά μετά μάλιστα, ο Αίαντας βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Νέβες να προλαβαίνει τον Μπάρκα, να δίνει στον Χούντελαρ και αυτός στον Τάντιτς, ο οποίος διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και της ομάδας του, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Στο υπόλοιπο του ματς, το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ, ήταν να δημιουργήσει τη μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία της στο ματς, με τον Πόνσε να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, αλλά τον τερματοφύλακα των Ολλανδών να εκτινάσσεται και να κρατάει το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Άγιαξ

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λιβάια, Γκάλο (73’ Μπογιέ), Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος (78’ Κλωναρίδης), Πόνσε (81’ Γιακουμάκης), Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Φαν ντε Μπέκ (86’ Λαμπιάντ), Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι (82’ Κρίστενσεν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ντόλμπεργκ (62’ Χούντελαρ)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις