Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης: Kέρδος η νίκη… κι ο Μπογέ! [pics]

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης: Kέρδος η νίκη… κι ο Μπογέ! [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, για την 22η αγωνιστική της Supelreague, αλλά η εικόνα της δεν επέτρεψε “χαμόγελα” στον Μανόλο Χιμένεθ, με μοναδική εξαίρεση την εμφάνιση του σκόρερ Μπογέ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Παρότι βρήκε δύο γρήγορα γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να νικήσει με 2-1 τον ουραγό της Superleague, Απόλλων Σμύρνης και “κρατάει” από το ματς, μόνο τους τρεις βαθμούς και τα δύο γκολ του Μπογέ.

Ο Αργεντινός εξτρέμ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4′, αλλά ο Ελ Χέλβε ισοφάρισε από το λάθος του Οικονόμου στο 24′, για να χαρίσει τελικά τη νίκη στην ομάδα του και πάλι ο Μπογέ, με τρομερό σουτ στο 47′.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα, με τον Μάνταλο να κάνει το γύρισμα από δεξιά, τον Χουάντερσον να αποκρούει τη μπάλα και τον Μπογέ από κοντά να κάνει το 1-0 σε κενή εστία.

Η Ένωση έψαξε στη συνέχεια ένα γκολ, αλλά οι κακές επιλογές των παικτών της στην τελική πάσα δεν έφεραν ένα δεύτερο τέρμα, που θα μπορούσε να “καθαρίσει” το ματς.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Οικονόμου στο 24′ έκανε… δώρο τη μπάλα σε αντίπαλο και ο Ελ Χέλβε πέρασε και τον Τσιντώντα για να ισοφαρίσει το σκορ, σε κενή εστία. Η ισοφάριση επηρέασε τους παίκτες της Ένωσης, οι οποίοι με κακή απόδοση στη συνέχεια δεν κατάφεραν ούτε να “απειλήσουν” μέχρι και το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος όμως, ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Μπογέ να βρίσκει ένα ακόμη γκολ στα πρώτα λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, στο 47′ ο Αργεντινός έκανε τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής και νίκησε τον Χουάντερσον για το 2-1.

Ούτε το δεύτερο γκολ άλλαξε πάντως την εικόνα του αγώνα, αφού η ΑΕΚ συνέχισε να δίνει… δικαιώματα, χάνοντας ευκαιρίες στην επίθεση και επιτρέποντας στον Απόλλωνα να ελπίζει για κάτι παραπάνω. Στο 66′ και στο 70′ μάλιστα, Στάθης και Οριουέλα δεν κατάφεραν με κεφαλιά να πετύχουν ένα γκολ, όπως και ο Ριβέρο στο 82′.

Είχε προηγηθεί μία τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Μπογέ να χάνει την ευκαιρία για ένα χατ-τρικ σε τετ-α-τετ με τον Χουάντερσον.

Κάπως έτσι όμως, το 2-1 έμεινε τελικά μέχρι το τέλος, με την Ένωση να επιστρέφει στις νίκες, αλλά χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, για ένα ακόμη παιχνίδι.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (46′ Λιβάια), Μάνταλος, Μπογέ (83′ Αλεφ), Πόνσε (68′ Αλμπάνης).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Βαφέας, Ναδάλες, Οριουέλα, Κοντοές (64′ Ακόστα), Γκίνο (56′ Βάρκας), Μπεντινέλι (79′ Ριβέρο), Ντούρσο, Ρώσση, Ελ Χέλβε.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις