Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ: Το… Europa League γεμίζει το “κιτρινόμαυρο” ταμείο!

ΑΕΚ
ΦΩΤΟ Reuters

Η εφετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ έχει ενισχύσει σημαντικά τα… ταμεία της ομάδας. Η Ένωση προκρίθηκε στους “32” του Europa League και θα “τσεπώσει” περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ!

Η ΑΕΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Europa League και το 2018 και η μέχρι τώρα ευρωπαϊκή της πορεία έχει βάλει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της.

Η Ένωση έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ. Να αναφέρουμε πως το μπάτζετ της φετινής σεζόν υπολογίζεται στα 14 εκατ. ευρώ.

Μόνο η ΑΕΚ! Η δύσκολη «μάχη» και η… εκτόξευση

Μπορεί η ΑΕΚ να αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (πήρε 420.000 ευρώ για τη συμμετοχή της) αλλά το Europa League της ταίριαξε… γάντι.

Η πρόκριση στους ομίλους του Europa league της έδωσε 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό market pool από την παρουσία τους ομίλους και την πρόκριση στους “32” αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ, αφού πλέον δεν υπάρχει άλλη ελληνική ομάδα σε διοργάνωση της UEFA.

Η ΑΕΚ πέτυχε μία νίκη (360.000) και πέντε ισοπαλίες (120.000) στη φάση των ομίλων, έβαλε έτσι στο… σακούλι άλλες 960.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση της στους “32” -ως δεύτερη- της έδωσε άλλες 300.000 ευρώ.

ΑΕΚ: Το «δυνατό» πριμ που θα πάρουν οι παίκτες!

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τις εισπράξεις από τα εισιτήρια στα μέχρι τώρα εντός έδρας ματς (αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ) αλλά και αυτές που θα προκύψουν από το ματς των “32” στο ΟΑΚΑ (άλλες 300-400 χιλ. ευρώ).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις