Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΑΕΚ – Γιόχανσον: Το “σοκ”, η μετεγγραφή και η αποζημίωση

ΑΕΚ - Γιόχανσον

Έχει πέσει… κατάρα στην ομάδα. Μετά τον Πέτρο Μάνταλο, στην ΑΕΚ είδαν -μετά από λίγες ημέρες- και τον Γιάκομπ Γιόχανσον να τραυματίζεται σοβαρά και να χάνει τη σεζόν. Οι επόμενες κινήσεις…

Δεν λέει να… χαμογελάσει η ΑΕΚ. Γιακουμάκης και Τσιγκρίνσκι επανήλθαν μετά από καιρό στην αγωνιστική δράση, αλλά μέσα σε ένα μήνα η Ένωση έχασε δυο “τεράστιες” μονάδες της, τους Μάνταλο και Γιόχανσον.

Όπως ο Έλληνας μέσος, έτσι και ο Σουηδός δεν πάτησε καλά σε μια φάση -στην αναμέτρηση της Σουηδίας με την Ιταλία στο “Σαν Σίρο”- και υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.

ΑΕΚ: Είναι οριστικό – Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Γιόχανσον

Αυτό σημαίνει πως ο Γιόχανσον θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν (σ.σ. τις επόμενες ημέρες θα χειρουργηθεί) και πως ο μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να βρει λύσεις εκ των έσω, μέχρι να έρθει η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

Να επισημάνουμε πως η περίπτωση του Χολτσχάουζερ δεν σχετίζεται με τις… απώλειες των Μάνταλου και Γιόχανσον.

Η απόφαση για ενίσχυση στα αμυντικά χαφ μοιάζει πλέον σίγουρη. Άλλωστε, στην ΑΕΚ έψαχναν ήδη για μέσο, από τη στιγμή που η παραμονή του Γιόχανσον την ομάδα -μετά το καλοκαίρι όπου λήγει το συμβόλαιο του- ήταν αβέβαιη.

Πάντως, οι “κιτρινόμαυροι” αναμένεται να καταθέσουν πρόταση ανανέωσης στον Σουηδό μέσο, κάτι που έγινε και στις περιπτώσεις των Λαμπρόπουλου και Μάνταλου.

Έρχεται αποζημίωση από FIFA

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η ΑΕΚ θα.. αποζημιωθεί για τον τραυματισμό του Γιόχανσον από τη FIFA.

Ο κανονισμός της παγκόσμιας Ομοσπονδίας προβλέπει αποζημίωση για το σύλλογο που αγωνίζεται ο εκάστοτε παίκτης, με το ποσό να πηγαίνει ανάλογα και με τους μήνες απουσίας του ποδοσφαιριστή.

“Αν ένας ποδοσφαιριστής τραυματιστεί σε ατύχημα όταν αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα σε αγώνα “Α” (σ.σ. επίσημα ματς ή αναγνωρισμένα φιλικά), τότε ο σύλλογός του θα αποζημιωθεί για την υποχρέωσή του να εξακολουθήσει να καταβάλει τον συμφωνηθέντα μισθό του παίκτη, παρότι εκείνος είναι προσωρινά μη ικανός να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του” αναφέρει η σχετική νομοθεσία.

Έτσι, ο μισθός του Γιόχανσον θα καταβάλλεται από την FIFA μέχρι εκείνος να επιστρέψει στην ενεργό δραση. Η τελευταία πρόταση («… να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του») συνήθως ερμηνεύεται ως επιστροφή στις προπονήσεις.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις