Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ: Γύρισε η “κλεψύδρα” για Καρντόσο; Οπαδοί προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν

ΑΕΚ: Γύρισε η “κλεψύδρα” για Καρντόσο; Οπαδοί προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν
Intime

Από τους ομίλους του Champions League, την περασμένη σεζόν, η ΑΕΚ δέιχνει να μένει εκτός Ευρώπης. Η νέα ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο απογοήτευσε στα πρώτα της επίσημα παιχνίδια και πλέον ο Πορτογάλος προπονητής είναι υπό κρίση…

Amber Alert” για την ΑΕΚ! Το νέο κακό αποτέλεσμα της Ένωσης, που συνοδεύτηκε με τραγική εμφάνιση -και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη θέτει εκτός ομίλων του Europa League- έφερε τον Μιγκέλ Καντόσο σε πολύ δύσκολη θέση.

Οι… μουρμούρες που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα με την Κραϊόβα (1-1) πλέον έγιναν φωνές. Έτσι, η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ -λογικά- έκοψε μέρος της δύναμης των “κιτρινόμαυρων” αλλά πιθανότατα “βοήθησε” τον Πορτογάλο τεχνικό, αφού οι αποδοκιμασίες που ίσως να ακούγονταν, θα έκαναν ακόμα χειρότερη την κατάσταση.

ΑΕΚ – Τραμπζονσπόρ: Ένωση σε κρίση! Αποχαιρετάει την Ευρώπη

Η απογοήτευση είναι έκδηλη στους οπαδούς της ομάδας! Μάλιστα, περίπου 30 από αυτούς δεν άντεξαν να βλέπουν την αποκαρδιωτική εικόνα της ΑΕΚ και προσπάθησαν να πλησιάσουν το ΟΑΚΑ, μετά το τέλος του αγώνα. Οι συγκεκριμένοι φίλοι της Ένωσης προσπάθησαν να εισέλθουν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αλλά εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ.

Πέρα από τις ευθύνες των παικτών, που -πέρα από τον Μάρκο Λιβάγια- δεν μπόρεσαν να κοντράρουν αυτούς της Τραμπζονσπόρ, σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο προπονητής, Όσκαρ Καρντόσο.

Ο Πορτογάλος προπονητής δέχεται δικαιολογημένα σκληρή κριτική, καθώς η ΑΕΚ έκανε στην ώρα της μετεγγραφές, αλλά παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στην μεσοαμυντική της λειτουργία (τα ανασταλτικά της χαφ έχουν πολλαπλά καθήκοντα, κάτι που κάνει δυσλειτουργικό τον άξονα, ενώ η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας), και ο ίδιος παρουσιάζει δυσκολία στο να βρει λύσεις.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα στηρίζεται περισσότερο στις ατομικές εμπνεύσεις κάποιων ποιοτικών παικτών της στην επίθεση και όχι σε κάποιο πλάνο. Μάλιστα, κάποιοι παίκτες… ξεφεύγουν αρκετά, αφού δεν έχουν μπει ακόμα σε κάποιο ομαδικό πνεύμα (σ.σ. πολλές ντρίπλες ο Βέρντε, που δεν μπόρεσε να “πατήσει” περιοχή, ενώ ο Ολιβέιρα προτιμά να σουτάρει τις περισσότερες φορές, ακόμα και από δύσκολη θέση, αντί να δώσει ασίστ).

Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν θέλει να πάρει κάποια δραστική απόφαση και αυτό είναι και το σωστό. Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται λίγους μήνες στην ομάδα και χρειάζεται χρόνο. Απ’ την άλλη, έκανε πολλές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, δεν στηρίχθηκε σε αρκετούς παίκτες από τον περσινό κορμό, κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει τη “ζημιά” (το γκολ προήλθε από συνεργασία των Σιμόες, Λόπες και Λιβάγια) και πλέον βρίσκεται υπό κρίση.

Η πρόοδος που θα παρουσιάσει η ΑΕΚ και τα αποτελέσματα της στη Superleague 1 θα είναι αυτά που θα κρατήσουν ή θα διώξουν τον Καρντόσο από τον πάγκο της Ένωσης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις