Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΑΕΚ – Λαμία: Νίκη στο “ρελαντί” για την Ένωση! “Καυτός” Πόνσε έφθασε τα 7 γκολ [pics]

ΑΕΚ – Λαμία: Νίκη στο “ρελαντί” για την Ένωση! “Καυτός” Πόνσε έφθασε τα 7 γκολ [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο ΟΑΚΑ, αφού επικράτησε και της Λαμίας, με σκορ 2-0 και δείχνει να έχει αφήσει πίσω της τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στη Superleague. Τα εφτά γκολ στο πρωτάθλημα έφθασε ο Πόνσε.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τη Λαμία στο ΟΑΚΑ για τη 13η αγωνιστική της Superleague και διατήρησε το αήττητο στην έδρα της, φθάνοντας τους 23 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα από το newsit.gr

Κορυφαίος του αγώνα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ήταν ο Πέτρος Μάνταλος που δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ της Ένωσης στο ματς, ενώ ο Πόνσε συνδύασε ένα ακόμη γκολ του, με νίκη του Δικεφάλου του Βορρά.

Το παιχνίδι

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο ΟΑΚΑ και έδειξε διάθεση να “παίξει” το ματς, χάνοντας και την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα, με τον Μπαράλες να φεύγει μόνος στην αντεπίθεση στο 3′, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Τσιντώντα.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά με κακή κυκλοφορία δυσκολευόταν να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Σαράνοφ, μέχρι να έρθει το λάθος του Ασίγκμπα στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων καθυστέρησε υπερβολικά να διώξει τη μπάλα, ο Μάνταλος έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετική σέντρα, βρήκε τον Πόνσε, ο οποίος με φανταστικό σουτ με τη μία, έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Το γρήγορο γκολ βελτίωσε την εικόνα της Ένωσης, η οποία βρήκε και αρκετούς χώρους από το ανέβασμα της Λαμίας στο γήπεδο. Ο Πόνσε στο 21′ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη νέα ασίστ του Μάνταλου, ενώ στο 37′ έχασε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Μπογέ, δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει και πάλι τον Σαράνοφ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ δημιούργησε δύο ακόμη καλές φάσεις για ένα δεύτερο γκολ, αλλά τόσο ο Μπογέ, όσο και ο Γκάλο, δεν κατάφεραν να σκοράρουν για την ομάδα τους.

Το 2-0 ήρθε τελικά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν από μία ακόμη προσπάθεια του κορυφαίου του αγώνα, Πέτρου Μάνταλου, ο Αναστασιάδης έβαλε άσχημα το πόδι του μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, καταδικάζοντάς την ουσιαστικά στην ήττα.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και τρίτο τέρμα αμέσως μετά, αλλά το γύρισμα μισό γκολ του Κλωναρίδη από δεξιά, το μετέτρεψε σε… δοκάρι ο Πόνσε, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία εξ επαφής, στο 58′.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη μεγάλη φάση για την ομάδα του Ουζουνίδη, ήρθε στο 81ο λεπτό του ματς, με τον Οικονόμου να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Πόνσε στην περιοχή, αλλά τον Σαράνοφ να νικά και πάλι τον Αργεντινό επιθετικό.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 88ο λεπτό του αγώνα, με τον Πόνσε να πιάνει τη δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκάλο, αλλά τον τερματοφύλακα της Λαμίας, να αποτρέπει ένα τρίτο γκολ της Ένωσης.

Την τελευταία ευκαιρία στο ματς, έχασε ο Αλμπάνης, αφού το εντυπωσιακό, ψηλοκρεμαστό πλασέ του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, διατηρώντας το σκορ μέχρι τέλους, στο 2-0.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Λαμία

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (82′ Τσόσιτς), Aλεφ (56′ Μοράν), Κλωναρίδης, Μάνταλος (71′ Αλμπάνης), Μπογέ, Πόνσε.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέχο, Πλιάτσικας (18′ Αναστασιάδης), Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επστάιν, Μπαράλες (54′ Ρόμανιτς)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις