Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ΑΕΚ που… πορώνει και δεν το βάζει κάτω!

ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η φετινή ΑΕΚ έχει κερδίσει το σεβασμό όλων. Ο Μανόλο Χιμένεθ έφτιαξε ένα σύνολο που δεν τα παρατάει, έχει… άστρο και είναι έτοιμο να δώσει μέχρι τέλους μάχη για να διακριθεί και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει. Η Ένωση έχει καταφέρει να… μπασκετοποιήσει τα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών της!

Το χειροκρότημα το ακούνε πλέον σε κάθε ματς. Οι παίκτες της ΑΕΚ “ανάγκασαν” τον κόσμο της ομάδας να δώσει βροντερό “παρών” στο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου και να φύγει από το ΟΑΚΑ με… πικρή γεύση, από το 1-1 με τους Ουκρανούς.

Η ΑΕΚ εμφάνισε τα καλά στοιχεία που τη διακρίνουν φέτος και έδειξε ικανή να πάρει την πρόκριση στην έδρα της Ντιναμό. Πάνω απ’ όλα όμως, έχει πορώσει τον κόσμο της, που ξέρει πως αυτή η ομάδα είναι πολύ.. σκληρή για να πεθάνει.

Η ομάδα του Χιμένεθ έπιασε ισοπεδωτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο κι έμεινε στο κόλπο της πρόκρισης στους “16” του Europa League. Κακά τα ψέμματα, αυτή τη στιγμή η “φανέλα” της Ένωσης δεν έχει την ίδια “βαρύτητα” με αυτή της Ντιναμό στην Ευρώπη. Οι “κιτρινόμαυροι” όμως παραμένουν για 9 παιχνίδια αήττητοι στις εκτός Ελλάδας υποχρεώσεις τους και δείχνουν ικανοί για.. όλα!

Παρά την κούραση, τους τραυματισμούς και τις συνεχείς υποχρεώσεις, η Ένωση βρίσκει σε κάθε ματς τους.. πρωταγωνιστές της και βγάζει μεγάλο πάθος. Κάποιους από αυτούς τους παίκτες, ο Ισπανός προπονητής τους χρησιμοποιεί και ως “game changer”, βάζοντας τους στο δεύτερο μέρος για να φέρουν τα… πάνω – κάτω.

ΑΕΚ – Ντιναμό Κιέβου: Δεν ζει γονατιστή! Αρνείται την ήττα η ψυχάρα Ενωση

Άλλοι όμως κάνουν την έκπληξη, αποδεικνύοντας πως η ομάδα έχει “άστρο”. Τρανό παράδειγμα, ο… ξεχασμένος Αϊντάρεβιτς, που σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κόντρα στην Ντιναμό! Αν ο διαιτητής είχε αποβάλει -όπως θα έπρεπε σε τρεις περιπτώσεις- και τον Ντένις Χαρμάς, τότε το ματς πιθανότατα θα είχε άλλο σκορ.

Το παιχνίδι “στράβωσε” για την ΑΕΚ από το λάθος του -κορυφαίου της παίκτη τελευταία περίοδο, Μπακάκη- αλλά η Ένωση έδειξε το “μέταλλο” από το οποίο είναι φτιαγμένη και έκανε για μια ακόμα φορά τους φίλους της να περιμένουν το φινάλε του αγώνα, όπως περιμένουν οι… μπασκετικοί στο τελευταίο πεντάλεπτο κάποιου παιχνιδιού. Εκεί όπου συνήθως κρίνεται μια αναμέτρηση. Εκεί όπου η ΑΕΚ κάνει “θαύματα”.

Τα λάθη του Χιμένεθ δεν λείπουν (δεν βγήκε η επιλογή Κλωναρίδη), αλλά το ροτέισον πρέπει να γίνει, προκειμένου να δοθούν ανάσες στους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, ο Ισπανός πρέπει να στήσει μια ομάδα που εδώ και καιρό παίζει χωρίς Μάνταλο και Γιόχανσον, ενώ κάθε βδομάδα έχει και από μια απουσία, λόγω τραυματισμού. Την ίδια ώρα όμως, Γκάλο, Μπακασέτας, Σιμόες (του δεύτερου μέρους), Βράνιες και Χριστοδουλόπουλος “τρέλαναν” τους Ενωσίτες με την απόδοση τους.

Η ΑΕΚ παρέμεινε έτσι στο.. όριο της πρόκρισης και πλέον καλείται να δείξει πως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο -σε Ελλάδα και Ευρώπη- μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κερδίσει και πάλι το χειροκρότημα. Άλλωστε, στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ τα.. δίνει όλα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις