Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΑΕΚ: Η πρωτιά του Λιβάγια και η “κιτρινόμαυρη” κόπωση

Λιβάγια
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ “αρνήθηκε” να χάσει από την Αούστρια Βιέννης μέσα στο ΟΑΚΑ (2-2), με τον Μάρκο Λιβάγια να πετυχαίνει κάτι μοναδικό για την Ένωση. Η κόπωση και οι απουσίες των “κιτρινόμαυρων”.

Σε μια περίοδο με πολύ δύσκολα ματς, η ΑΕΚ δείχνει πως έχει τους παίκτες με προσωπικότητα για να την… τραβήξουν. Στην αναμέτρηση με την Αούστρια Βιέννης, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, το ρόλο αυτό πήρε ο Μάρκο Λιβάγια.

Μετά την πολύ καλή του παρουσία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Λιβάγια πέτυχε τα δυο πρώτα του γκολ στην ΑΕΚ και τη βοήθησε να μην ηττηθεί μέσα στο ΟΑΚΑ, σκοράροντας στο 90′ (σ.σ από θέση οφσάιντ διαμόρφωσε το τελικό 2-2).

ΑΕΚ – Αούστρια Βιέννης: Δεν χάνει με τίποτα η Ένωση! Την έσωσε ο Λιβάγια

Ο Κροάτης επιθετικός πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό με αυτά τα δυο τέρματα, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ ο οποίος καταφέρνει κάτι τέτοιο σε ένα παιχνίδι, για τη φάση των ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Να θυμίσουμε πως η ΑΕΚ έχει 10 συμμετοχές σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι 4 έγιναν στο Champions League, οι δύο στο Κύπελλο UEFA, ενώ τέσσερις -μαζί με τη φετινή– είναι στο Europa League.

Έλλειψη φρεσκάδας και δύσκολο πρόγραμμα

Παρά την κουρασμένη εικόνα που είχε, η ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά είναι εξαιρετική και πετάει.. φωτιές αφού εκεί διακρίνεται αυτή τη στιγμή η ποιότητα της. Αμυντικά όμως έδειξε προβλήματα, ειδικά μετά την έξοδο του Τσόσιτς, λόγω τραυματισμού.

Όσον αφορά τον Αϊντάρεβιτς, έδειξε πως δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, ούτε όμως επιθετικά.

Η ΑΕΚ έχει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών και.. κούρασης, παρά το ροτέισον που προσπαθεί να κάνει ο Χιμένεθ. Μάνταλος, Λιβάγια, Τσόσιτς, Χριστοδουλόπουλος και Βράνιες έχουν αγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της Ένωσης.

Ο Ισπανός έχει να διαχειριστεί σημαντικές δυσκολίες στα επόμενα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη και πλέον περιμένει να δει πόσο χρονικό διάστημα θα χάσει τον Τσόσιτς.

Να θυμίσουμε πως στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τους Αρκάδες δεν θα αγωνιστούν οι υπερπολύτιμοι αλλά τραυματίες Σιμόες και Τσόσιτς (είναι και τιμωρημένος), οι ανέτοιμοι Κονέ, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκης. Παράλληλα, αμφίβολοι είναι οι Λόπες και Κλωναρίδης.

Το μοναδικό ευχάριστο νέο για τον Χιμένεθ είναι πως μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης υπάρχει κενό για τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις