Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Αποκαρδιωτική εμφάνιση κι απότομη “προσγείωση” για την Ένωση!

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Αποκαρδιωτική εμφάνιση κι απότομη “προσγείωση” για την Ένωση!

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε με διαφορά τη χειρότερη φετινή εμφάνιση της και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι Αρκάδες επικράτησαν της Ένωσης με 2-0 και πανηγύρισαν την πρώτη τους νική στη Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα υπέστη η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση στην Τρίπολη κι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από την έδρα του Αστέρα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Superleague.

Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι από την Ένωση και επικράτησαν δίκαια με 2-0, πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Οι “κιτρινόμαυροι” παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με την ομάδα του Χιμένεθ να παίρνει κάτω από τη βάση στην Τρίπολη.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις “γκέλες” του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, ωστόσο παρέμεινε τουλάχιστον στην κορυφή της βαθμολογίας, από την οποία ενδέχεται να πέσει τη Δευτέρα, εφόσον ο Πανιώνιος φύγει με το διπλό από την έδρα της Λαμίας.

Ο αγώνας

Χειρότερο πρόσωπο δεν μπορούσε να δείξει η ΑΕΚ στην Τρίπολη. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν παντελώς ακίνδυνη σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και ηττήθηκε δίκαια από τον ανώτερο Αστέρα. Οι γηπεδούχοι έδωσαν το χαμηλό ρυθμό που ήθελαν, σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τα αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, εκατέρωθεν. Το πρώτο μέρος ήταν ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της φετινής Superleague. Ουσιαστικά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, με τα νεύρα των παικτών να κυριαρχούν.

Η μοναδική καλή στιγμή του αγώνα σημείωθηκε στο 23′, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αυτόν του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες ευτύχησαν αν προηγηθούν με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Στο 47′ ο Δουβίκας «χόρεψε» τον Βινίσιους, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Μουνάφο άνοιξε το σκορ. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Τσιντώτας, φέρει ευθύνη για το γκολ, μιας και δεν εκτίμησε σωστά τη φάση.

Στο 51′ λίγο έλειψε ο Αστέρας να διπλασιάσει τα τέρματα του, αλλά το σουτ του Ισνάλδο ρήκε στον Γιαννούτσο και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορούσε να δημιουργήσει καμία αξιόλογη φάση για γκολ, με τον Αστέρα να κλειδώνει το παιχνίδι στο 81′, όταν σε εξαιρετική αντεπίθεση ο Μανιάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Τσιντώτα με δυνατό σουτ.

Η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 92′, με τον Χριστοδουλόπουλο να αποτυγχάνει να νικήσει τον Αθανασιάδη δύο φορές από κοντινή απόσταση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (90’ Τόνσο), Ισνάλντο 79’ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (73’ Μανιάς)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βινίσιους (55’ Λιβάγια), Γιαννούτσος, Βράνιες, Μπακάκης, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (63’ Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (71’ Τρίστασον).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις