Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ατρόμητος – Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκη” απόδραση με λυτρωτή τον Βούκοβιτς [pics]

Ατρόμητος – Ολυμπιακός: “Ερυθρόλευκη” απόδραση με λυτρωτή τον Βούκοβιτς [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου έμεινε ο Ολυμπιακός. Με γκολ του Βούκοβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα του Μαρτίνς πέρασε αλώβητη από το Περιστέρι, επικρατώντας με ανατροπή (1-2) του Ατρομήτου, για την ενδέκατη αγωνιστική της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Έπειτα από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έφυγε με το “διπλό” από το Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρόμητου με 2-1, για την ενδέκατη αγωνιστική της Superleague.

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 43′ με τον Κουλούρη και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 49′ με τον Καμαρά. Το γκολ της νίκης, με το οποίο οι Πειραιώτες έσπασαν το αήττητο του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα, σημείωσε ο Βούκοβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 5′ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπουσούλατζιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κομβική η παρουσία του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος ανέβασε τον Ολυμπιακό με την είσοδο του στο παιχνίδι, πήρε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Μπουσούλατζιτς, ενώ από τα πόδια του ήρθαν και τα δύο γκολ των Πειραιωτών.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να ανοίξει από νωρίς το σκορ, παίζοντας κάθετο ποδόσφαιρο. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Καμαρά αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από σέντρα του Νάτχο.

Στο έβδομο λεπτό ο Καρασαλίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μάνο, ενώ στο ένατο λεπτό, ο Έλληνας επιθετικός του Ολυμπιακού καθυστέρησε σε μεταβίβαση του Καμαρά και απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ατρομήτου. Στο 20′, ο Μάνος αστόχησε σε σουτ στην κίνηση από καλή θέση, ενώ στο 35′ η κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 43′. Σκόρερ κλασικά ο Κουλούρης, ο οποίος από κοντά, μετά από επέμβαση του Σα σε σουτ του Μπουσούλατζιτς μέσα από την περιοχή, πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυια για το 1-0. Ο Ολυμπιακός πριν το γκολ διαμαρτυρήθηκε για έμμεσο φάουλ, όταν ο Σάκιτς φάνηκε να γυρίζει την μπάλα εντός περιοχής στον Μέγερι, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμα πιο δυνατά και με την είσοδο του Φορτούνη (πέρασε στη θέση του Νάτχο) έγινε ακόμα πιο απειλητικός. Στο 49΄ η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να κάνει το 1-1 με κοντινή προβολή του Καμαρά, σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν, μάλιστα, με παίκτη παραπάνω από το 58′, όταν ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπουσούλατζιτς, για φάουλ στον Φορτούνη.

Στο 62΄ ο Ατρόμητος έφθασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μάντσον σούταρε, ο Ζοζέ Σα απεκρουσε και ο επερχόμενος Κουλούρης έκανε την προβολή, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία να προηγηθεί στο 81΄, όταν ο Φετφατζίδης από δεξιά στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά, οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι πολιόρκησαν την εστία του Ατρομήτου, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με κεφαλιά του Βούκοβιτς στο 93′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ -και πάλι- του Φορτούνη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης (80΄ Νάτσος), Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Καρασαλίδης, Ενσικουλού (61΄ Ούμπιδες), Μπρούνο (71΄ Μανούσος), Κουλούρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Νάτχο (46΄ Φορτούνης), Ναουέλ (72΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε (77΄ Γκερέρο), Μάνος.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις