Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισπανική “καταιγίδα”… έπνιξε την Κροατία! Νίκη με Πούκι για τη Φινλανδία – videos

Ισπανική “καταιγίδα”… έπνιξε την Κροατία! Νίκη με Πούκι για τη Φινλανδία – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι στην Ισπανία, οι γηπεδούχοι “διέσυραν” τη φιναλίστ του πρόσφατου Μουντιάλ, Κροατία και επικράτησαν με το “μυθικό” 6-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου της πρώτης κατηγορίας του Nations League. Δεύτερη νίκη για τη Φινλανδία στον όμιλο της Ελλάδας.

Σε μία “επική” βραδιά για την Ισπανία και μία ντροπιαστική αντίστοιχα για την Κροατία, οι “Φούριας Ρόχας” συνέτριψαν με το ανεπανάληπτο 6-0 τη δευτεραθλήτρια κόσμου του 2018 και έκαναν το δύο στα δύο στο Nations League, μετά τη νίκη και επί της Αγγλίας στην προηγούμενη αγωνιστική.

Οι παίκτες του Λοπετέγκι έκαναν «φύλλο και φτερό» την Κροατία, με τον Σαούλ να ανοίγει το σκορ στο 24′ και τον Ασένσιο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 33′, για να έρθει ένα αυτογκόλ του Κάλινιτς στο 36′ να γράψει το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

https://www.youtube.com/watch?v=GzDVYfZtTpU

Η εικόνα του ματς όμως δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο αγωνίστηκε και ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ ως αλλαγή, με τους Ροντρίγκο (49′), Ράμος (57′) και Ίσκο (70′) να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ισπανίας. Αυτή δε, ήταν και η βαρύτερη ήττα στην ιστορία των Κροατών σε επίσημο ματς.

https://www.youtube.com/watch?v=CwonQ5QDpZM

Δεύτερη νίκη για Φινλανδία στον όμιλο της Ελλάδας

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς, ξεχώρισε η νίκη της Φινλανδίας επί της Εσθονίας, χάρη σε ένα γκολ του Τεέμου Πούκι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ήταν η δεύτερη των Φινλανδών στον όμιλο της Ελλάδας, όπου βρίσκονται πλέον στην πρώτη θέση, με 6 βαθμούς.

Τέλος, το Βέλγιο πέρασε με τριάρα από την Ισλανδία, όπως και το Λουξεμβούργο από το Σαν Μαρίνο, ενώ η Βοσνία κατέβαλε την αντίσταση της Αυστρίας με 1-0, με τη Μολδαβία να αναδεικνύεται ισόπαλη 0-0 με τη Λευκορωσία.

https://www.youtube.com/watch?v=GzDVYfZtTpU

Τα αποτελέσματα στο Nations League

LEAGUE Α

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ισλανδία-Βέλγιο 0-3
(29΄ πεν. Αζάρ, 31΄, 81΄ Λουκάκου)

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ισπανία-Κροατία 6-0
(24΄ Σαούλ, 33΄ Ασένσιο, 36΄ αυτ. Κάλινιτς, 50΄ Ροντρίγκο, 57΄ Σέρχιο Ράμος, 70΄ Ίσκο)

LEAGUE B

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

Βοσνία-Αυστρία 1-0
(78΄ Τζέκο)

LEAGUE C

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Φινλανδία-Εσθονία 1-0
(12΄ Πούκι)

Ουγγαρία-Ελλάδα 2-1
(15΄ Ρ. Σάλαϊ, 43΄ Κλάινχαϊσλερ – 18΄ Μανωλάς)

LEAGUE D

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Μολδαβία-Λευκορωσία 0-0

Σαν Μαρίνο-Λουξεμβούργο 0-3
(9΄ Σανό, 45΄ Χοακίμ, 52΄ Σινάνι)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις