Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καμία “στάση” για το “τρένο” του Παναθηναϊκού! Με Μακέντα πέρασε και από το Αγρίνιο [pics]

Καμία “στάση” για το “τρένο” του Παναθηναϊκού! Με Μακέντα πέρασε και από το Αγρίνιο [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να “τρελαίνει κόσμο” τη φετινή σεζόν, αφού ακόμη και με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του και με 11 Έλληνες παίκτες, νίκησε και τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο μοναδικός ξένος στην αποστολή του Παναθηναϊκού, ο Φεντερίκο Μακέντα, ήταν αυτός που μπήκε ως αλλαγή στο ματς και άλλαξε το αποτέλεσμα στο Αγρίνιο, αφού με ένα φοβερό τελείωμα στο 84ο λεπτό του αγώνα, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Οι “πράσινοι” ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, με τον Ιταλό επιθετικό να σκοράρει τελικά για δεύτερο σερί ματς, το νικητήριο γκολ και να “υπογράφει” μία ακόμη επικράτηση της ομάδας του.

Το “τρένο” του Γιώργου Δώνη, πέτυχε έτσι την έκτη νίκη του σε έξι παιχνίδια τη φετινή σεζόν, μπαίνοντας με το… δεξί και στο Κύπελλο Ελλάδας, δείχνοντας ικανό να συνεχίσει χωρίς… στάσεις την πορεία του και στις δύο διοργανώσεις.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς στο Αγρίνιο με 11 Έλληνες στην ενδεκάδα του, αλλά και με πολλές αλλαγές, γεγονός που ήταν εμφανές και στο χορτάρι, αφού έγιναν πολλά αβίαστα λάθη στα πρώτα λεπτά.

Παρόλα αυτά, οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ από νωρίς και μάλιστα από το… πουθενά, αφού σε μία ανύποπτη φάση, ο Μάρκος Πάουλο κλώτσησε τον Βέργο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στάικος, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς την κακή του εκτέλεση στο κέντρο της εστίας, απέκρουσε ο πρώην τερματοφύλακας του Τριφυλλιού, Νίκος Γιαννακόπουλος.

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, επικράτησε το κακό ποδόσφαιρο, με πολλά λάθη και σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Παναιτωλικό να χάνει την καλύτερη ευκαιρία στο 30′ με τον Καμαρά να πλασάρει πάνω στον Κότσαρη σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια τον Οικονόμου να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Ντίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, με τις αλλαγές του Γιώργου Δώνη να βελτιώνουν την “εικόνα” της ομάδας στο γήπεδο. Στο 52′ και το 60′ ο Καμπετσής βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι “πράσινοι” έδειξαν να έχουν όμως και περισσότερες δυνάμεις, “πιέζοντας” πλέον σε μεγάλο βαθμό τον Παναιτωλικό.

Κάπως έτσι, δημιούργησε δύο ακόμη καλές στιγμές στο 69′ και το 71′ με τον Δώνη και τον Οικονόμου, για να λύσει τελικά το “γόρδιο δεσμό”, ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ αποδείχθηκε και πάλι “killer” μέσα στην περιοχή, αφού σε ένα από τα πολλά ανεβάσματα του εξαιρετικού Αποστολάκη από δεξιά, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του και με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε μάλιστα να επιτίθεται και έχασε μία ακόμη ευκαιρία με τον Εμμανουηλίδη, πριν ολοκληρωθεί τελικά το ματς, με τους “πράσινους” να παίρνουν μία ακόμη νίκη, την έκτη σε έξι επίσημα παιχνίδια, στη φετινή σεζόν.

Οι συνθέσεις στο Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Λιάβας (65’ Μπελεβώνης), Μαλής, Άργκους, Ρότσα (79’ Τσιγγάρας), Πάουλο Μάρκος, Λουσέρο, Μανά, Ντίας, Ουίλιαν (71’ Μοράρ), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (3-4-3): Κότσαρης, Παντελάκης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Οικονόμου, Καμπετσής (68’ Μακέντα), Βέργος (74’ Εμμανουηλίδης), Χατζηθεοδωρίδης (65’ Δώνης).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις