Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κραϊόβα – ΑΕΚ: “Άλωσε” τη Ρουμανία η Ένωση με σούπερ Λιβάγια – videos

Κραϊόβα – ΑΕΚ: “Άλωσε” τη Ρουμανία η Ένωση με σούπερ Λιβάγια – videos
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία και “άλωσε” τη Ρουμανία, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League, με την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Κραϊόβα.

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο πρώτο φετινό της ματς και έχει ουσιαστικά “σφραγίσει” ήδη την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League, μετά το άνετο 2-0 επί της Κραϊόβα στη Ρουμανία.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Ένωση ήταν καλύτερη σε όλο το ματς και το επιβεβαίωσε με δύο γκολάρες στο δεύτερο ημίχρονο από Μάνταλο και Λιβάγια. Ο Κροάτης ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα, αφού παρότι πέρασε στο ματς ως αλλαγή, πρόλαβε να σκοράρει, αλλά και να βγάλει την ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του.

Το παιχνίδι

Η Κραϊόβα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “πίεσε” την ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, αλλά η Ένωση πήρε τον έλεγχο του αγώνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο.
Ήταν αυτή μάλιστα που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Μάνταλο να στέλνει άουτ τη μπάλα μετά από καλό γύρισμα του Παουλίνιο.

Η Ένωση κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία της τους γηπεδούχους και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, αλλά δυσκολεύτηκε στην επίθεση, όπου υπήρξε και αναγκαστική αλλαγή στο 39′ με τον Λιβάγια να αντικαθιστά τον τραυματία Κλωναρίδη.

Αμέσως μετά πάντως, η ομάδα του Καρντόσο έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Βράνιες, για να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να παραμένει καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνει το γκολ για να πάρει το προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς.

Τα κατάφερε μάλιστα από νωρίς, χάρη σε μία τρομερή μπαλιά του Λιβάγια, ο οποίος και έβγαλε μόνο του τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, κι αυτός με εκπληκτική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το γκολ έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να δώσει χώρο στην Κραϊόβα και να ψάξει το δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία με τον Παουλίνιο στο 75′ να μην καταφέρνει να βρει τον Ολιβέιρα για να σκοράρει αυτός σε κενή εστία.

Το 2-0 ήρθε όμως τελικά για την Ένωση στο 85′, όταν σε μία ακόμη κόντρα της ομάδας του Καρντόσο, ο Λιβάγια βρέθηκε απέναντι από τον Πιλιατσέλι και τον “σκότωσε” με φοβερό σουτ.

Η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο “καθάρισε” έτσι ουσιαστικά από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση και βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στα πλέι οφ του Europa League. Μοναδικό αρνητικό για την Ένωση, οι τραυματισμοί των Κλωναρίδη και Σιμάο, που έγιναν αναγκαστική αλλαγή στο ματς.

Οι συνθέσεις στο Κραϊόβα – ΑΕΚ

Kραϊόβα: Πιλιατσέλι, Μπριτσεάγκ, Άτσκα, Κέλιτς, Μπάνκου, Ματέιου, Κιτσαλντάου, Ιβάνοφ (66′ Κάκα), Βατατζελου, Μπάρμπουτ (73′ Ιονίτα), Ρόμαν (73′ Φόρτες)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Χουλτ, Σβάρνας, Βράνιες, Σιμόες, Σιμάο (82΄Κρστιτσιτς) Ζεράλδες, Βέρντε (65’ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Κλωναρίδης (39΄ λ.τρ Λιβάγια)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις