Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Λαμία – ΑΕΚ: «Διπλό» με πέναλτι και… μυωπία!

Λαμία ΑΕΚ

Μόνη πρώτη είναι η ΑΕΚ μετά τη νίκη της επί της Λαμίας με 1-0, στο Περιστέρι. Η Ενωση έπιασε… ρετιρέ στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 81′ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι που λανθασμένα δόθηκε στους «κιτρινόμαυρους», καθώς δεν υπάρχει παράβαση.

Το live του Λαμία – ΑΕΚ

Η Ενωση είναι πρώτη με 10 βαθμούς, ωστόσο μένει ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος, για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική. Αν νικήσουν οι «κυανέρυθροι» θα βρεθούν και αυτοί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο αγώνας

Η Ένωση έδωσε γρήγορο ρυθμό από την αρχή της αναμέτρησης και ακολούθησε και η Λαμία χωρίς να προβληματίζεται. Οι παίκτες του Χιμένεθ είχαν την κατοχή και δοκίμασαν την τύχη τους με κάποια σουτ των Μάνταλου (2΄), Κλωναρίδη (9΄), Αϊντάρεβιτς (15΄), που είτε απέκρουσε ο Παπαδόπουλος είτε πέρασαν άουτ.

Και οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και μάλιστα τη μεγαλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Στο 31ο λεπτό ο Βασιλαντωνόπουλος σούταρε από κοντά αλλά πλάγια δεξιά, ο Ανέστης απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας ο Μπλάζιτς έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να αγγίζει το οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ. Ευκαιρία είχε η Λαμία και στο 3′ με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πίτι. Και σε αυτή τη φάση δυσκολεύτηκε ο Ανέστης να διώξει, αλλά ήταν από την αρχή σε ετοιμότητα και τα κατάφερε.

Τρελαμένος Αραούχο με το γκολ της νίκης!

Η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55΄ αφού έδιωξε με γροθιά ο Παπαδόπουλος από εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς, ο Μπακασέτας σούταρε και οι αμυντικοί της Λαμίας απομάκρυναν πάνω στη γραμμή.

Η κατοχή είχε φτάσει και στο 80%-20%, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» τα είχαν βρει σκούρα με τον Παπαδόπουλο που είπε «όχι» στην κεφαλιά του Μάνταλου (72΄) και στο πλασέ του Αϊντάρεβιτς (76΄).

Στο 80ό λεπτό δόθηκε το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα. Ο Λιβάγια δέχθηκε έφευγε μπροστά και τον ακολουθούσε ο Μπλάζιτς, χωρίς να υπάρξει επαφή μεταξύ τους και σε φάση εκτός περιοχής ο Βάτσιος έδωσε ένα πέναλτι που δεν υπήρχε. Το εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος εύστοχα και έκανε το 0-1 στο 81΄.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (90΄+1 Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος (87΄ Τσούκαλος), Πίτι (84΄ Λινάρδος), Ακόστα, Βάντερσον.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες (46΄ Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (73΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Κλωναρίδης (64΄ Λιβάγια), Αραούχο.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις