Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Νταβίντε Αστόρι: Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του! Έσπασαν την πόρτα και τον βρήκαν νεκρό [pics, vid]

Νταβίντε Αστόρι: Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του! Έσπασαν την πόρτα και τον βρήκαν νεκρό [pics, vid]

Στο πένθος βυθίστηκε το πρώι της Κυριακής το ιταλικό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο, ύστερα από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του Νταβίντε Αστόρι. “Λύγισαν” συμπαίκτες κι αντίπαλοι, αναβλήθηκε η αγωνιστική στην Ιταλία, ενώ ένα τεράστιο “γιατί” βασανίζει την οικογένεια του αλλά κι όλο τον κόσμο.

Η πρώτη Κυριακή του Μαρτίου ήταν γεμάτη μεγάλα ντέρμπι στην Ευρώπη. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην Ελλάδα, Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία, Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι στην Αγγλία. Όλοι οι φίλαθλοι ήταν έτοιμοι να απολαύσουν… μπάλα, αλλά η μοίρα είχε… άλλα σχέδια.

Τα πάντα επισκιάστηκαν από την είδηση του χαμού του Νταβίντε Αστόρι, του 31χρονου αρχηγού της Φιορεντίνα, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

“Η Φιορεντίνα είναι βαθιά κλονισμένη και στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι ο αρχηγός της Νταβίντε Αστόρι απεβίωσε. Για αυτή την άσχημη και λεπτή υπόθεση, και κυρίως από σεβασμό για την οικογένεια του, κάνουμε έκκληση στην ευαισθησία των ΜΜΕ”. Μ’ αυτόν τον τρόπο η Φιορεντίνα ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση.

Οι συμπαίκτες του Αστόρι έσπασαν την πόρτα του δωματίου του

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Φιορεντίνα θα αντιμετώπιζε την Ουντινέζε στο “Φρίουλι”, σε παιχνίδι για την 27η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Η αποστολή της ομάδας είχε καταλύσει στο ξενοδοχείο από την προηγούμενη μέρα, με τον Αστόρι να κοιμάται μόνος του στο δωμάτιο.

Στις 9:30 όλα τα μέλη της ομάδας κατέβηκαν για πρωινό, όλα εκτός  από τον αρχηγό της Φιορεντίνα. Οι συμπαίκτες του απόρησαν με την απουσία του Αστόρι, μιας και συνήθιζε να κατεβαίνει πρώτος. Τον πήραν τηλεφώνο κι όταν είδαν ότι περνάει η ώρα κι εκείνος δεν απαντάει, πήγαν στο δωματιό του για να δουν αν είναι καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, χτύπησαν την πόρτα κι αφού δεν πήραν απάντηση, έσπασαν την πόρτα. Τότε, αντίκρισαν σοκαρισμένοι τον Αστόρι νεκρό. Όπως όλα δείχνουν, ο αρχηγός της Φιορεντίνα πέθανε στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς.

Δείτε βίντεο με τον Αστόρι να επιβιβάζεται στο πούλμαν της ομάδας, λίγες ώρες πριν το τραγικό συμβάν

https://www.youtube.com/watch?v=MFw7H_exPwA&feature=youtu.be

Σοκαρισμένη όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία

Η είδηση του θανάτου του αρχηγού της Φιορεντίνα άρχισε να γίνεται γνωστή λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα Τζένοα – Κάλιαρι. Ενός αγώνα που αναβλήθηκε, όπως κι οι υπόλοιποι της αγωνιστικής μετά το τραγικό νέο.

Όταν στα μάτριξ του γηπέδου εμφανίστηκε η φωτογραφία του και ανακοινώθηκε ο θάνατός του, κάποιοι από τους παίκτες δεν άντεξαν και «λύγισαν». Και στις εξέδρες, ο κόσμος «πάγωσε».

Η αντίδραση των παικτών της Τζένοα και της Κάλιαρι όταν έμαθαν το τραγικό νέο

https://www.youtube.com/watch?v=bnu1DgzrjCY

Η καριέρα του Αστόρι

Ο 31χρονος αρχηγός της Φιορεντίνα (7 Ιανουαρίου 1987) ξεκίνησε την καριέρα του από την ερασιτεχνική Ποντίσολα, στη συνέχεια πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν. Το 2006 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των “ροσονέρι”, ενώ μέχρι το 2008 δόθηκε δανεικός σε Πιτσιγκετόνε και Κρεμονέζε.

Το 2008 ο Αστόρι έκανε σημαντικό βήμα στην καριέρα του και μεταπήδησε στην Κάλιαρι, φορώντας τη φανέλα της 174 συμμετοχές (παρέμεινε μέχρι το 2016)

Τη σεζόν 2014 -15 μετακόμισε στη Ρόμα αποτελώντας μαζί με τον Κώστα Μανωλά το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας των “τζιαλορόσι”, ενώ την επόμενη σεζόν πήγε στη Φιορεντίνα, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια ως κανονική μετεγγραφή (απέκτησαν τα δικαιώματα του). Συνολικά, στην επαγγελματική του καριέρα πέτυχε 7 γκολ.

Όσον αφορά την παρουσία του στην Εθνική Ιταλίας, ο Αστόρι φόρεσε 14 φορές τη φανέλα της “σκουάντρα ατζούρα”, πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Μάλιστα, ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στο Confederations Cup του 2013

 

Πηγή φωτογραφιών: reuters, ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις