Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ερυθρόλευκη “παράνοια”! Διέλυσε την Ένωση και… κουνάει “σεντόνι”

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Ερυθρόλευκη “παράνοια”! Διέλυσε την Ένωση και… κουνάει “σεντόνι”
Eurokinissi

Απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων και ένα ντέρμπι που από “ερυθρόλευκος” εφιάλτης “μεταμορφώθηκε” σε θρίαμβος.
Ο Ολυμπιακός δέχθηκε την γιούχα από τους φίλους του για την τραγική εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο (0-1), αλλά πέτυχε απίθανη ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ (4-1).
Ο Κώστας Φορτούνης οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” στη νίκη με δύο γκολ – “Κοιμισμένη” εμφανίστηκε στην επανάληψη η Ένωση – Κατέρρευσε η ομάδα του Χιμένεθ.
Η ομάδα του Μαρτίνς “κλείδωσε” έτσι τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και… κοιτάζει τη ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο εφιάλτης του πρώτου μέρους έγινε μια… ξεγυρισμένη τεσσάρα του Ολυμπιακού στην ΑΕΚ (4-1). Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το πρώτο ντέρμπι της φετινής χρονιάς, δίνοντας παράλληλα ένα… γερό μάθημα στην Ένωση, που δεν “καθάρισε” το ντέρμπι στο διάστημα που είχε εμφανέστατη υπεροχή και παράλληλα “κλείδωσαν” τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της νέας περιόδου.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε μόλις στο 3′ με τον Πόνσε και φάνηκε να κάνει… περίπατο στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αφού έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ στο πρώτο μέρος, κάνοντας τους φίλους των Πειραιωτών να γιουχάρουν την ομάδα τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να… ηρεμήσει τους “ερυθρόλευκους” στην ανάπαυλα, διόρθωσε τη δεξιά του πτέρυγα (παρά τον τραυματισμό του Χριστοδουλόπουλο), έδωσε βάρος στα αριστερά της άμυνας των “κιτρινόμαυρων” και… δικαιώθηκε. Η κατάρρευση της ομάδας του Χιμένεθ (στο πρώτο ημίχρονο είχε απίστευτα τρεξίματα και πίεση) βοήθησε στο να δούμε μια απίστευτη ανατροπή.

Οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν με τέσσερα γκολ στην επανάληψη, σκοράροντας με τους Καμαρά (50΄), Φορτούνη (72΄, 87΄) και Χασάν (83΄), με τον Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικό να κάνει ένα εκπληκτικό 45λεπτο.

Οι επιλογές των προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύτηκε την 11άδα που παρέταξε στο ματς κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου, δείχνοντας έτσι πως στηρίζει τους συγκεκριμένους παίκτες και περιμένοντας να δει… αντίδραση. Όσον αφορά τις επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ, σε αυτές δεν βρέθηκε τελικά ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις κατά την προθέρμανση (μπήκε ο Σβάρνας στην αποστολή). Η.. έκπληξη του Ισπανού αφορούσε την παρουσία του Βίκτωρα Κλωναρίδη στην 11άδα!

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα – Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας – Γκιγέρμε, Καμαρά – Ποντένσε, Ζιλ Ντίας, Φορτούνης – Χάσαν.

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Σιμόες, Άλεφ, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λιβάια, Πόνσε

Το παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε για ένα ακόμα ματς μεγάλα αμυντικά προβλήματα. Μόλις στο 3′ είδε την ΑΕΚ να τον “τιμωρεί”! Η Ένωση βρήκε κόντρα επίθεση με τον Κλωναρίδη να κλέβει την πάσα του Βούκοβιτς και να φεύγει από δεξιά. Ο παίκτης των ¨κιτρινόμαυρων” έβγαλε τη σέντρα για τον Λιβάγια, ο Σα έκανε ασταθή επέμβαση, η μπάλα έφτασε στον Πόνσε που ανενόχλητος έκανε το 0-1 και πέτυχε το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ έδειξε εξαιρετική εικόνα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, έχοντας πολύ καλή λειτουργία σε όλες της τις γραμμές και κάνοντας τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα με την πίεση της (σημαντική η μεσοεπιθετική κίνηση του Μάνταλου) και να κάνει πολλές μακρινές μπαλιές. Μάλιστα, φτάσαμε στο 18′ για να δούμε τους “κιτρινόμαυρους” να κινδυνεύουν! Ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα, ο Ντίας πρόλαβε την έξοδο του Μπάρκα, έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει και πάλι με αξιώσεις στην “κιτρινόμαυρη” περιοχή. Ο Τσόσιτς θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στον Μπάρκα, αλλά…την στον Χασάν. Ο Αυγύπτιος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον επερχόμενο Φορτούνη, ο οποίος ωστόσο έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα άουτ, αφού δεν η μπάλα πήγε πιο πίσω από εκεί που την ήθελε.

Μέσα σε δύο λεπτά όμως η ΑΕΚ κατάφερε να χάσει δυο τεράστιες ευκαιρίες για γκολ. Ο Σα κατάφερε να “ρεφάρει” το λάθος του στο 0-1 και είπε “όχι” στα σουτ που έπιασε ο Μάνταλος (24′ και 26′).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να δείχνει… αγνώριστος, σοκαρισμένος και με μπλοκαρισμένη της μεσαία του γραμμή και στο 37′ παραλίγο να πετύχει… αυτογκόλ. Ο Σισέ παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αφού δεν συνεννοήθηκε με τον Σα,γυρίζοντας την μπάλα με κεφαλιά προς τα πίσω. Ο Πορτογάλος άπλωσε το χέρι και έδιωξε σε κόρνερ!

Η τραγική και γεμάτη λάθη εικόνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Φυσικά, ο Μπάρκας ήταν… απλός θεατής, κάτι όμως που οι “κιτρινόμαυροι” δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν και να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ. Το σφύριγμα του γερμανού διαιτητή για ημίχρονο, έφερε τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου που βρέθηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης”!

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με δύο αλλαγές το δεύτερο μέρος. Ο Τοροσίδης πέρασε στη θέση του Βούκοβιτς (πήγε ο Μεριά στόπερ) και τον Χριστοδουλόπουλο σε αυτή του Ντίας. Από τον Έλληνα μπακς ξεκίνησε και το 1-1 του Ολυμπιακού στο 50′. Η σέντρα βγήκε από τα δεξιά, ο Ποντένσε έστειλε με “ψαλιδάκι” την μπάλα στον Τσόσιτς, αυτή στρώθηκε στον Καμαρά που με μια… φωτοβολίδα εκτός μεγάλης περιοχής νίκησε τον Μπάρκα!

Το γκολ αυτό έδωσε.. φτερά στους “ερυθρόλευκους” και ειδικά στον Ποντένσε, αφού εμφανίστηκε να παίρνει πολλές επιθετικές προσπάθειες. Η ΑΕΚ δεν είχε την ίδια άνεση στις κινήσεις της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως “χάλασε” η αυτοσυγκέντρωση της. Η… άνοδος του Ολυμπιακού ήταν γεγονός (με έντονη κίνηση από τη δεξιά του πτέρυγα), αλλά είδε στο 65′ είδε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να… στραβοπατά, να πονάει στο αριστερό του πόδι (ψηλά στο γόνατο) και να αποχωρεί βουρκωμένος.

Ο Ολυμπιακός όμως όχι μόνο δεν… σοκαρίστηκε, αλλά πάτησε “γκάζι”. Η ΑΕΚ έδειξε να είναι εκτός παιχνιδιού, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση που της ασκήθηκε και στο 72′ δέχθηκε το 2-1. Ο Σιμόες δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Φορτούνης του έκλεψε τη μπάλα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στάθηκε όρθιος παρά το φάουλ του Πορτογάλου μέσου, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Μπάρκα.

Η “τρελή” ανατροπή του Ολυμπιακού οριστικοποιήθηκε στο 83′ με το τρίτο γκολ των “ερυθρόλευκων”. Για μια ακόμα φορά οι παίκτες του Μαρτίνς “σημάδεψαν” την αριστερή πλευρά της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Ποντένσε έκανε εξαιρετικό κοντρόλ (έπειτα από μακρινή μπαλιά) και μοίρασε για τον Χασάν που “εκτέλεσε” τον Μπάρκα για το 3-1.

Το τελικό 4-1 είχε την… υπογραφή του Κώστα Φορτούνη! Στο 87′ ο αρχηγός του Ολυμπιακού έφυγε κάθετα πίσω από την μεσαία γραμμή από πάσα του Γκιγιέρμε, απέφυγε και τον Μπάρκα και μέσα σε αποθέωση -με το αριστερό- διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα ,Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς (46’ Τοροσίδης), Τσιμίκας , Γκιγέρμε, Καμαρά , Ποντένσε, Ζιλ Ντίας (46΄Χριστοδουλόπουλος) (68’ λ. τρ. Γκερέρο), Φορτούνης, Χάσαν

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Νάτχο, Μπουχαλάκης, Σολδάνο

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Σιμόες, Άλεφ (78’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (84’ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (57’ Μπακασέτας), Λιβάια, Πόνσε

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Σβάρνας, Κρίστισιτς, Αλμπάνης, Μπογέ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις