Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Ήττα-σοκ για τους “ερυθρόλευκους”!

Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Ήττα-σοκ για τους “ερυθρόλευκους”!
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ούτε τώρα ο κάκιστος Ολυμπιακός! Τέταρτη σερί απώλεια για τους “ερυθρόλευκους” στη Superleague. Μετά τις δύο ισοπαλίες με Ξάνθη κι Αστέρα Τρίπολης, καθώς και την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν εντός έδρας ούτε το εμπόδιο του Ατρομήτου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η εξαιρετική ομάδα του Περιστερίου επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραϊσκάκης” και παρέμεινε αήττητη μετά και το πέρας της 6ης αγωνιστικής της Superleague. Οι Περιστεριώτες σόκαραν τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από τον κόσμο τους, μετά το τέλος του αγώνα.

Βλέπετε, η ομάδα του Τάκη Λεμονή πραγματοποίησε μία πολύ κακή εμφάνιση, η οποία σε συνδυασμό με το νέο αρνητικό αποτέλεσμα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλάθλων της ομάδας που βρέθηκαν στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Οι πρωταθλητές Ελλάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αρκετές φάσεις για γκολ, με την άμυνα του Ατρομήτου να περνά ένα σχετικά ήσυχο απόγευμα Κυριακής στο Φάληρο.

Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί, μετά το γκολ που δέχθηκαν, ωστόσο και πάλι ο Γιαννιώτης χρειάστηκε να επέμβει ελάχιστες φορές. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φωνάζουν, πάντως, δίκαια για τη φάση του 79ου λεπτού, όταν ο Μάντσον ανέτρεψε τον Σεμπά στην περιοχή κι ο Αρετόπουλος άφησε λανθασμένα το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Όσο για τον Ατρόμητο, ο Νταμίρ Κάναντι φρόντισε να παρατάξει εξαιρετικά την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή της. Στο 59′ οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν μία από τις ελάχιστες φάσεις για γκολ που δημιούργησαν και με την πολύ ωραία κεφαλιά του Κιβρακίδη, έφυγαν με το διπλό από το “Γ. Καραϊσκάκης”, ξεπερνώντας τους Πειραιώτες στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Ατρόμητο από νωρίς στην περιοχή του, αλλά αδυνατούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων. Οι Περιστεριώτες είχαν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, κλείνοντας καλά τους χώρους. Ωστόσο, ήταν τελείως ακίνδυνοι επιθετικά. Η μοναδική καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 43′, ταν ο Κούτρης από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Τζούρτζεβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε κάπως. Ο Ατρόμητος πήρε μερικά μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 48′ προειδοποίησε την άμυνα του Ολυμπιακού με τον Ντιγκινί και στο 59′ φρόντισε να την “πληγώσει”. Ο Ουάρντα σέντραρε και ο Κιβρακίδης με κεφαλιά νίκησε τον Προτό, κάνοντας το 0-1.

Ο Λεμονής πέρασε στο παιχνίδι και τον Εμενίκε, παίζοντας φουλ επίθεση στο τελευταίο μισάωρο. Ωστόσο και πάλι, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές σημαντικές φάσεις για γκολ. Οι πιο σημαντικές ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό χάθηκαν στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα.  Στο 82΄ η ομάδα του Τάκη Λεμονή απείλησε με κεφαλιά του Ρομαό, που εξουδετέρωσε ο Γιαννιώτης, ενώ στο 90΄ ο Νικολάου από κοντά σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Ατρόμητος κράτησε το 0-1 μέχρι το φινάλε του αγώνα και πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, βυθίζοντας στον προβληματισμό τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (52′ Σεμπά), Μπεν (13′ λ.τ. Μάριν), Τζούρτζεβιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Ούμπιδες (46′ Μπουσούλαζιτς), Βασιλακάκης (84′ Ζησόπουλος), Ντιγκινί, Ουάρντα, Μανούσος (71′ Καρασαλίδης).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις