Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Πανιώνιος: Επιστροφή στις νίκες για τους “ερυθρόλευκους”! Και τώρα… ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός – Πανιώνιος: Επιστροφή στις νίκες για τους “ερυθρόλευκους”! Και τώρα… ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα, ο Ολυμπιακός γεύτηκε και πάλι τη χαρά της νίκης. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία επικράτησε εντός έδρας των Πειραιωτών με 1-0, για την 22η αγωνιστική της Superleague, με τον Οφόε να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ζωντανός στη μάχη τίτλου μία αγωνιστική πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έμεινε ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν εντός έδρας του Πανιωνίου με 1-0 κι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, ύστερα από σχεδόν ένα μήνα. Οι Πειραιώτες, με γκολ του Οφόε στο 48′, πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκηςστο άδειο, λόγω τιμωρίας, “Γ. Καραϊσκάκης”. Τελευταία φορά που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός ήταν στις 21 Ιανουαρίου, όταν επιβλήθηκε της Ξάνθης με 3-0 στο Φάληρο.

Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία ήταν πολύ καλύτερη από τον Πανιώνιο, έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ (26 τελικές), αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Κότνικ, κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να ανοίξει το σκορ από νωρίς. Η πρώτη κλασική ευκαιρία για γκολ σημειώθηκε στο 6′, όταν ο Ταχτσίδης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να αδυνατεί να νικήσει στο τετ α τετ τον Κότνικ και στη συνέχεια της φάσης να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Οι  “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να πιέζουν, με τον Οφόε να αστοχήσει σε σουτ μέσα από την περιοχή στο 22′, ενώ στο 31′ ήταν η σειρά του Πανιωνίου να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Χατζισαφί, όμως, στέρησε με τάκλιν στην πρώην ομάδα του ένα σίγουρο γκολ, στην προσπάθεια που επιχείρησε ο Λάμπρου. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ. Στο 48′ ο Ταχτσίδης έβγαλε σε θέση βολής τον Οφόε, ο οποίος πλάσαρε τον Κότνικ για το 1-0. Στο 52′ ο Προτό απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Σαραμαντά, ενώ στο 74′ ο Κότνικ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ανσαριφάρντ. Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου σταμάτησε σε τετ-α-τετ και τον Τζούρζεβιτς.

Η τελευταία φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 84′, όταν ο Βλάχος πρόλαβε τον Μιραλάς, έπειτα από γύρισμα του Τζούρτζεβιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Μποτία, Ταχτσίδης, Οφόε (85′ Μάρτινς), Μάριν (65′ Ανδρούτσος), Μιραλάς, Ζιλέ, Ομάρ, Ανσαριφάρντ (74′ Τζούρτζεβιτς), Χατζισαφί, Νικολάου.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Βλάχος, Oυάσινγκτον, Πινιώτης (70′ Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας (56′ Μακρύλλος), Μπραχίμι (56′ Σπιριντόνοβιτς), Νίλσεν.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις