Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οπαδοί με καπνογόνα και μάσκες στην πρώτη προπόνηση της Πόρτο (video)

Οπαδοί με καπνογόνα και μάσκες στην πρώτη προπόνηση της Πόρτο (video)

Η Πόρτο επέστρεψε στις προπονήσεις, μετά τη διακοπή που έφερε στον αθλητισμό ο κορονοϊός και μια μικρή μερίδα φίλων της θέλησε δείξει πως ακόμα και τώρα βρίσκονται στο πλάι τους.

Οι σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας της πορτογαλικής Primeira Liga, όπως η Πόρτο και η Μπενφίκα, επέστρεψαν από την Δευτέρα (04.05.2020) στις προπονήσεις, για πρώτη φορά μετά τη διακοπή της σεζόν (12.03.2020) λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εν μέσω σχεδίων για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 30 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε την Πέμπτη (30/04) ότι οι προπονήσεις μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι, μετά τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοίνωσε (μπήκαν σήμερα σε εφαρμογή). Η Πορτογαλία έχει αποφύγει τους τεράστιους αριθμούς θανάτων, όπως συνέβη στη γειτονική Ισπανία, αλλά και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Ο Κόστα πάντως είχε τονίσει πως η χαλάρωση των μέτρων καραντίνας “… δεν μας απελευθερώνει από το πολιτικό καθήκον μας να τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης όσο γίνεται” κάτι που κάποιοι οπαδοί της Πόρτο δεν φαίνεται να σκέφτηκαν.

Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας μετά τη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, μερίδα οργανωμένων οπαδών της Πόρτο δημιούργησαν… γηπεδική ατμόσφαιρα κρατώντας καπνογόνα. Τουλάχιστον, στη συντριπτική τους πλειοψηφία φορούσαν μάσκες.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις