Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: “Ο φερόμενος προπονητής του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στα αποδυτήρια”

ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η πλευρά του ΠΑΟΚ αμφισβήτησε “ανοικτά” τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία από το ρολό που τον πέτυχε, ενώ τον ανέφερε ως “φερόμενο προπονητή’ των “ερυθρόλευκων”, τονίζοντας πως η παρουσία του στον πάγκο των ερυθρολεύκων είναι αντικανονική καθώς δεν είχε δηλωθεί στη λίστα, αρχικά

Σε ερώτηση του δικαστή για το πως πέρασε το ρολό μέσα στο γήπεδο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ανέφερε:

“Συνηθίζεται να βρίσκονται στα γήπεδα. έχει γίνει μεθόδευση. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Άκουσα τον κ. Καραπαπά να φωνάζει για τον φερόμενο ως προπονητή του Ολυμπιακού: «Να μείνει κάτω»”

Στη συνεχίζει ο κ. Γκαγκάτσης τόνισε: “Ανοίξαμε το ιατρείο του γηπέδου για να μπει μέσα ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού και ο γιατρός του Ολυμπιακού. Κλείστηκαν στα αποδυτήριά τους και δεν πήγαν στο ιατρείο του γηπέδου. Επί ένα τέταρτο ήταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια. Εξετάστηκε μετά από ένα τέταρτο. Αυτός ο τραυματισμός, ο φερόμενος ως τραυματισμός, πιστεύουμε ότι προκλήθηκε στα αποδυτήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, από τον ίδιο τον γιατρό του Ολυμπιακού.

Παρότι ήρθε σε επαφή σε ένα σημείο του σώματος η συγκεκριμένη χαρτοταινία, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, μη έχοντας κανένα τραύμα. Μπήκαν στα αποδυτήρια και εκεί προκλήθηκε το όποιο τραύμα φαίνεται να έχει. Υπάρχει δήλωση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού που λέει: «Παίρνω την ομάδα και φεύγω». Η απόφαση να φύγουν ήταν ειλημμένη. Ο κ. Γκαρθία άρχισε να πιάνει το κεφάλι του, τα μάτια του, εκτός από εκείνο το σημείο που φαίνεται στη φωτογραφία”.

“Ζητάμε να κατοχυρωθεί το ματς υπέρ μας ή στη χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το παιχνίδι”

“Έγινε μεγάλη προσπάθεια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να μη γίνει το παραμικρό. Για πρώτη φορά, δεν άναψε ούτε ένας πυρσός. Η συμπεριφορά ήταν υποδειγματική. Υπάρχουν μόνο χαρτάκια και ρολά για λόγους δημιουργίας ατμόσφαιρας. Βγαίνουν οι δύο ομάδες και ξαφνικά, χωρίς να καταλάβει κανείς τι έγινε, προκύπτει ο αναφερόμενος τραυματισμός του κ. Γκαρσία”, ανέφερε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης -εκ των δικηγόρων του “δικεφάλου του Βορρά”- και συνέχισε:

“Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι πρώτον, ο κ. Γκαρθία συμμετείχε αντικανονικά στον πάγκο της ομάδας του. Στα 75 λεπτά πριν τη σέντρα που απαιτούνται, δεν υπήρχε στη λίστα. Δε μας νοιάζει το γιατί έγινε, αλλά έγινε. Αν τραυματιστούν ποδοσφαιριστές, μπορούν να αντικατασταθούν, δεν υπάρχει όμως πρόβλεψη για τον προπονητή. Αν έχει κάτι, τον αντικαθιστά ο βοηθός του. Πρώτος λόγος ένστασης, είναι η αντικανονική συμμετοχή του κ. Γκαρθία.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης προπονητή ή ανθρώπου του πάγκου. Σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά αξιωματούχο αγώνα, αλλά εξωτερικό παράγοντα. Ακόμα και τραυματισμός του δεν έχει συνέπεια στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Έρχεται εδώ ο διαιτητής και άλλα γράφει στο φύλλο αγώνα.

Μας ζητήθηκε από εκπροσώπους του Ολυμπιακού να γίνει διόρθωση στη λίστα και να αντικατασταθεί ο κ. Κόντης από τον κ. Γκαρθία. Στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός αποχώρησε μόνος του και ότι ο διαιτητής έκρινε πως ο προπονητής μπορεί να συνεχίσει το ματς. Δεν υπάρχει καν τραυματισμός. Ζητάμε να κατοχυρωθεί το ματς υπέρ μας ή στη χειρότερη περίπτωση να διεξαχθεί το παιχνίδι”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις