Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος: “Λυτρωτής” Σβιντέρσκι! Γλίτωσε την… αυτοκτονία στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος: “Λυτρωτής” Σβιντέρσκι! Γλίτωσε την… αυτοκτονία στην Τούμπα
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ έκανε τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στον… παθητικό Πανιώνιο, αλλά με τους Νεοσμυρνιώτες να ισοφαρίζουν στη μοναδική τους τελική στον αγώνα, χρειάστηκε ένα γκολ του Σβιντέρσκι στο τέλος για να πάρει τη νίκη με 2-1.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με τον Πανιώνιο να μην προβάλει αντίσταση, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα με το γκολ του Άκπομ από νωρίς, όμως η ισοφάριση του Τσιλούλη από το… πουθενά, έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Φερέιρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν κακή εικόνα στην επίθεση, αλλά ένα κόρνερ του Μπίσεσβαρ στο 74′ και ένα… περίεργο τελείωμα του Σβιντέρσκι από κοντά, έφεραν το δεύτερο γκολ και τη νίκη.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς στην Τούμπα και “έκλεισε” τον Πανιώνιο στην περιοχή του, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, έβαλε δύσκολα στην επίθεσή του.

Μετά από μία κεφαλιά του Βαρέλα στο 4′, η πρώτη τελική στην εστία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 14′, αλλά κατέληξε και στα δίχτυα. Ο Μίσιτς έκανε εξαιρετική κάθετη στον Άκπομ κι αυτός απέφυγε ωραία δύο αμυντικούς για να πλασάρει ιδανικά για το 1-0.

Ο Άγγλος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής για την ομάδα του και στο 23′, όταν ο Κότνικ απέκρουσε τόσο το δικό του σουτ, όσο και του Ζαμπά, με τον Μάτος να τελειώνει τη φάση σουτάροντας άουτ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε υπερβολικά, με τον Πανιώνιο να παραμένει κλεισμένος στην περιοχή του και τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς όμως να βρίσκει ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, εξαιτίας και των πολλών φάουλ στο ματς.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι φιλοξενούμενοι “πάγωσαν” την Τούμπα στο 57′, όταν στη μοναδική τελική τους στο ματς, ισοφάρισαν σε 1-1. Σε μία ωραία αντεπίθεση από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Τσιλούλη στο ύψος της περιοχής και αυτός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα.

Η ομάδα του Φερέιρα έψαχνε πια γκολ νίκης, όμως η απόδοσή της δεν άλλαξε, με τον Πορτογάλο τεχνικό να μην μπορεί να βρει λύσεις για την… ανύπαρκτη δημιουργία της ομάδας του. Η λύτρωση ήρθε όμως από στημένη φάση, καθώς στο 74′ ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σβιντέρσκι βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, αλλά αρκετά για να τη στείλει στα δίχτυα του Πανιωνίου.

Το 2-0 ήταν έτσι και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση, αφού στη συνέχεια του αγώνα, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία του Πασχαλάκη, ώστε να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα):Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (38 λ.τ. Ίνγκασον), Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός (74’ Πέλκας), Ζαμπά (60’ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι, Ακπόμ

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος):Κότνικ, Σαραμαντάς (86’ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Καμαρά, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Ρέντζας (86’ Λυμπεράκης), Άρτσε (56’ Τσιλούλης), Αραμπούλι.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις